Bog

Jægerens hjerte

Af (
2007
)

Anmeldelse

Jægerens hjerte af Deon Meyer

04 jun.07

Velskrevet og informationsmættet politisk thriller fra et Sydafrika på vej mod stabilitet, her er både rigtige mennesker og vidunderlig natur, og så er bogen en rigtig pageturner.

Her er et godt nyt bekendtskab til spændingsentusiaster, en meget velskrivende sydafrikansk spændingsforfatter (godt) oversat til dansk.

Vi befinder os i Sydafrika ikke så forfærdelig længe efter Kampen. Altså kampen mod apartheid-styret, Mandela er på vej til at forlade præsidentposten, nu skal demokratiet finde sine egne ben at stå på.

Der har været en underskov af modstandsorganisationer, af efterretningstjenester, korruption og magtkonstruktioner, og nu skal alle finde nye roller. En forhenværende ANC-kriger, en rigtig dræbermaskine tager en omvej som gorilla i narkobranchen, men beslutter sig så til at genopdrage sig selv. Han er da også godt på vej, da en af hans gamle kampfæller kommer i problemer og beder vores "helt" om hjælp.

Snart er Tiny, som er den to meter høje xhosa’s kælenavn, på vej på en kæmpe terrængående motorcykel ad sydafrikanske grusveje for at aflevere nogle personinformationer, der betyder utrolig meget for folk højt på strå.

Han jages af alle, både politi og militærets efterretningstjeneste, men de gamle færdigheder ligger, til hans egen skuffelse, ikke langt væk i hukommelsen. Men de betyder jo samtidig, at han klarer sig.

Bagsideteksten vover en genresammenligning med le Carre. Bogens skildring af de komplicerede strukturer i det gamle styres efterretningsorganisationer kan nok retfærdiggøre dette, men fortællemæssigt er der anderledes fart over feltet.

Her klippes fermt mellem stupidt ensrettede militærpersoner, redaktionen på den lokale avis,  radiostationerne, Tiny og ’gamle’ soldater fra Kampen. Og ikke mindst Tinys eneste ene, kvinden med den lille søn, der gav ham et nyt liv.

Tilmed er personbeskrivelserne fremragende, det er rigtige mennesker, vi møder her med alle deres fejltagelser, men også med fællesskabsfølelse og egenskaber, der næsten er larger than life.

Det er en af de bedste spændingsromaner, jeg har haft fat i længe!

ps:
Normalt lader jeg ikke en forside påvirke min bedømmelse af en bog, men i det her tilfælde tillader jeg mig at frydes. Elefantsilhuetten på den afrikanske slette har jeg uudsletteligt på nethinden som en af de bedste souvenirs fra et par uger i denne fantastiske bogs landskab.

Oversat af Susanne Staun. Borgen, 2007. - 384 sider

Bogdetaljer

Forlag
Valby : Borgen
Oversætter
Susanne Staun
Faustnummer
26744229
ISBN
9788721027605
Antal sider
384

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer