Bog

Hvad enhver far bør vide

Af (
2019
)

Anmeldelse

Hvad enhver far bør vide af Thomas Skov

17 sep.19

Der er meget litteratur om at blive forældre. Thomas Skovs ligger i den bedste ende med sin uhøjtidelige saglighed og humoristiske guide til nybagte fædre.

TV-værten Thomas Skov er blevet far hele to gange og har på forunderligste vis fundet tid til at videregive en række gode råd og erfaringer til ligestillede. Mest til vordende fædre.

Skov blev far til Ellen i 2015 og Otto i 2018. Faderskabet er en af de mest omvæltende ting i mænds liv, og man opdager en helt masse ting, der skal tackles som førstegangssituationer – mange af dem uforudsete. Der lægges ikke fingre imellem, fra graviditet over selve fødslen til lort over det hele og de store sejre som første smil og første skridt.

Bogen er opdelt i en række letlæste temaer, så man – selv om der absolut slet ikke er tid – måske alligevel kan hastekigge et enkelt kapitel, når det brænder på.

Skov er på ingen måde frelst eller ude på at gøre faderskabet mere vigtigt og stort end moderskabet. Han kender sin plads, men har tilsyneladende forstået at få meget ud af den.

Sprogligt er Skov jo en sjov mand, men det får aldrig bogen til at vippe bare i nærheden af det fjollede. Han har aldrig gået i en fysisk mandegruppe (men dog til fx babysalmesang i den lokale kirke). Til gengæld har han været meget aktivt i fædregrupper på nettet, hvor der er meget støtte at hente. De fleste kapitler efterfølges af udsagn fra andre deltagere om det behandlede emne – noget der understøtter og udvider Skovs tekst meget fint.

Målgruppen er som sagt kommende og nuværende fædre, men også relativt nyslåede bedstefædre (og -mødre) kan blive klogere af at kigge med.

 

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
46997271
ISBN
9788740052077
Antal sider
229

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer