Bog

How to be Parisian - kærlighed, stil & dårlige vaner

Af (
2016
)

Anmeldelse

How to be Parisian - kærlighed, stil & dårlige vaner af Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret og Sophie Mas

30 maj.16

Et morsomt bud på, hvad det vil sige at være pariserinde i det 21. århundrede. Anbefales til kvinder i alle aldre, der elsker Paris.

Det franske stilikon Caroline de Maigret og hendes tre veninder har skrevet denne guide sammen. Med humor, selvironi og en god portion sarkasme deler de fire talentfulde og mangeårige veninder deres personlige syn på stil, kultur, attitude og mænd, alt imens de laver sjov med deres komplicerede og ofte modsatrettede følelser. De indrømmer at være snobbede og uforudsigelige, følsomme og romantiske, men ikke utroværdige, dominerende og påståelige.

Et råd fra dem kunne være: ”Vær altid bolleklar: Søndag morgen hos bageren, når du køber smøger midt om natten, og når du henter børn i skolen. Hvem ved?” eller ”Alt skal se let og ubesværet ud”. I weekenden kan man invitere vennerne til middag på en søndag, for at undgå den der søndag-aftens-tristhed. Man kan også spise et stykke brød med camembert og drikke et glas meget god Bordeux, hvis vennerne ikke kan komme, for det har samme effekt på søndagstristheden. Caroline de Maigret har endvidere udtalt, at hun aldrig vil giftes med sin kæreste. Hun mener, at den konstante mulighed for at flygte gør, at man kæmper lidt mere for hinanden hver dag.

Pariserinder er bindegale, siger forfatterne. De er arrogante og surmulende. De kommer altid for sent. De synes at dårlig smag er værre end en diplomatisk fadæse. De er aldrig tilfredse med nogen eller noget, men mener selv, at de er rollemodeller.

Du får masser af tips til gode steder i Paris, alt efter humør og tilstand. 15 franske ord man skal kende. Opskrifter og husmoderråd. 24-hour-look og råd om miniskørtet. Det er en rigtig skøn og ret morsom bog. Jeg vil anbefale den til kvinder i alle aldre, der lige som jeg elsker Paris, og gerne vil have en rem af huden.

Oprindeligt skrevet af hagmo, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Jette Brinkel Rosenberg
Faustnummer
52189217
ISBN
9788711482056
Antal sider
253

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer