Bog

Hitman. Bind 1

Af (
2018
)

Anmeldelse

Hitman 1-3 af Peter Krogholm

02 jan.20

De fleste 14-årige drenge får noget til deres cykel, en PC eller tøj i fødselsdagsgave, men ikke Andreas. Han får en Sako TRG-22-snigskytteriffel! Og hans far fortæller ham ved samme lejlighed, at han er lejemorder og at familien forventer, at Andreas går i samme fodspor. Hvis ikke han gør det, vil hans far slå ham ihjel!

Andreas får et kæmpe chok på sin fødselsdag. Hans far, farfar og oldefar var alle lejemordere! Andreas troede, at hans far var en form for konsulent. Andreas vælger at gå i sin fars blodige fodspor. Måske har han i virkeligheden ikke haft det store valg.

Han bliver oplært i at skyde, lærer vigtigheden i at være i god form og han lærer at holde lav profil. Det hele lyder nemmere, end det er! Især, fordi hans bedste ven, Jacob, opdager, at Andreas øver sig i at skyde sammen med sin far ude i en gammel, forladt grusgrav. Som om det hele ikke var besværligt nok, starter smukke Silje i klassen, og ingenting bliver nemmere. Heller ikke venskabet mellem drengene.

I andet bind er det Silje, der er hovedpersonen. Hun har rigtig svært ved at få venner, fordi det liv, hun har med sin far, er ”løgne bygget på løgne”. Efterhånden opdager man, at alle de vanvittige ting, der er foregået i det første bind, rent faktisk er endnu mere knudrede og vanvittige end først antaget. I det tredje bind er Andreas og Silje på deres sidste opgave. Men kan de stole på hinanden, når alle sandhederne kommer frem?

Dette er afslutningen på en hæsblæsende serie, som er spækket med blod, vold, hævn og moralske dilemmaer og hvor ens egne moralbegreber hele tiden udfordres. ’Hitman-serien’ er velegnet til unge, der elsker at skyde i spil som ’Counter Strike’. Historien er virkelig spændende og fortæller en hel masse om våben. Forfatteren har desuden indlagt nogle ret interessante spor fra 2. Verdenskrig.

Forfatter Peter Krogholm er selv meget fascineret af gangstere og våben. Som læser fornemmer man, hvor gennemresearchet bøgerne er. Hans baggrund som journalist betyder, at han har skrevet bøgerne på en sådan måde, at man bliver fanget allerede på de første sider.

’Hitman’ bind 1-3 henvender sig til unge på +12 år. Bøgerne er læsbare med et lixtal 20-24, så unge, der ikke er så trænede læsere, kan også være med.

Bogdetaljer

Forlag
Alinea
Faustnummer
53975623
ISBN
9788723525734
Antal sider
169

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer