Bog

Herredømmet : da kristendommen skabte den vestlige bevidsthed

Af (
2020
)

Anmeldelse

Herredømmet af Tom Holland

09 nov.20

En minutiøs gennemgang af kristendommens idéhistorie fra Antikken til vore dage – fra perserkongen Xeres år 480 f.v.t. til MeeToo-bevægelsen.

Forfatteren er historiker ved Cambridge University og har tidligere givet sig i kast med store værker. Selv om du måske synes, kristendommens historie ikke lyder interessant for dig, kan den umuligt skrives uden at blive hele den vestlige verdens historie.

Holland er er særdeles grundig forsker, og værket er ikke et, man lige snupper over en weekend, men til gengæld bliver man sat grundigt ind i historien og stifter bekendtskab med alle store filosoffer og tænkere siden antikken, da ikke blot de kristne tænkere, men også deres modstandere som fx Nietzche og nutidige Richard Dawkins kommer fyldigt til orde.

Selv om et af bogens hovedbudskaber er, at det er den kristne barmhjertighed, der har været afgørende for kristendommens sejr over barbari og andre religioner i store dele af verden, lægges der absolut ikke skjul på de grusomheder, der er begået i dens navn: korstog, inkvisition, jødeforfølgelse og heksejagt for bare at nævne en lille håndfuld.

Det er kompakt læsning, og selv om det er et pænt stykke over populærvidenskab er det trods alt skrevet, så man kan følge med uden at have en universitetsuddannelse indenfor området, selv om bogen nok også bliver et standardværk på de højere læreanstalter.

Bogdetaljer

Forlag
Kristeligt Dagblad
Oversætter
Peter Dürrfeld
Faustnummer
48985246
ISBN
9788774674467
Antal sider
573

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer