Bog

Hendes sidste sommer

Af (
2017
)

Anmeldelse

Hendes sidste sommer af Anna Snoekstra

30 jan.17

Det udefinerbare mørke lurer mellem linjerne, og plottet holder til sidste side. Intens psykologisk thriller og debutroman af bedste skuffe.

Jeg havde følelsen af en konstant underliggende uhygge, mens jeg læste denne spændende historie om en pige, der forsvandt. Jeg havde mange mistænkte undervejs, men var ikke i nærheden af at gætte rigtigt. Handlingen er så intens, at bogen er svær at lægge fra sig. Hele tiden lurer dette udefinerbare mørke mellem linjerne. Det er sådan en historie, der får mig til at kigge under sengen, inden jeg lægger mig til at sove. Det er en virkelig god thriller, der på relativt få velskrevne sider giver en fantastisk læseoplevelse. Jeg var nærmest hele følelsesregistret igennem fra irritation over undren til chok.

Rebecca Winter forsvandt sporløst for elleve år siden, og pludselig bliver hun taget i butikstyveri ikke langt fra hjembyen. Efter et ophold hos politiet og på hospitalet vender hun hjem til sin familie, hvor hun bliver taget godt imod af, særligt af moren og de yngre tvillingebrødre, der kommer hjem for at se hende igen. Som læser ved man godt, at den hjemvendte unge kvinde ikke er Rebecca, og man følger hendes tilbagevenden med spænding og undren. Kan de da virkelig ikke se og mærke, at det ikke er deres datter og søster. Samtidig følger man den rigtige Rebeccas sidste tid i hjemmet, og det er tydeligt, at hun ikke kun havde det nemt i familien. Den hjemvendte Rebecca føler sig forfulgt og er meget nervøs for, at den person, der tog Rebecca, vil vende tilbage, og hun begynder endda at modtage advarsler via SMS, så hun holder sig hjemme, og det går langsomt op for hende, at der er noget der ikke stemmer. Politimanden Vince Andopolis vil gøre alt for at fange gerningsmanden, der i sin tid kidnappede Rebecca, og han bliver ved med at plage den voksne Rebecca med spørgsmål og udflugter. Han er meget mistænksom og med god grund.

Historien en rigtig godt skruet sammen, og der kommer så mange tvist i løbet af bogen, at den aldrig bliver forudsigelig eller kedelig. Plottet holder til allersidste side, og slutningen er meget overraskende. Sproget er letlæst og flydende, i det hele taget er det en psykologisk thriller af de bedre. Den kan virkelig anbefales til læsere, der er vilde med spænding og uhygge af værste skuffe. Det er en virkelig god debutroman og jeg vil glæde mig til flere udgivelser fra Anna Snoekstra.

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins Nordic
Oversætter
Nikolaj Kvistgaard Johansen
Faustnummer
52840007
ISBN
9788771910803
Antal sider
316

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer