Bog

Helvedeskoblet

Af (
2005
)

Anmeldelse

Helvedeskoblet af Philippe Thirault

24 okt.05

Flot tegneserie om en gruppe krigere i år 530. Kejserinden af Byzans vil finde nøglen til helvede, og til det formål har hun brug for Helvedeskoblet.

Helvedeskoblet er en gruppe krigere med hver deres styrke. Tilsammen udgør de en næsten uovervindelig enhed. Alligevel har de været spredt for alle vinde i nogle år af årsager, vi ikke får at vide her i første bind af serien 'Gudernes skat'.

Kejserinden af Byzans har store planer. Hun ønsker at få fingre i nøglen til helvede og dermed få stor magt og indflydelse. Det lykkes hende at få kontakt til krigstroldmanden Epidamos, også kaldet Fugl, og han finder frem til de øvrige fire krigere i Helvedeskoblet, så de samlet kan drage ud på opgaven.

Her i seriens første bind introduceres de fem krigere, og vi får fortællingerne om, hvordan de finder sammen igen. Her er både vold og magi, og samtidig tager historien sit afsæt i virkelige historiske personer som f.eks. kejseren og kejserinden af Byzans.

"Helvedeskoblet" er en flot tegneserie tegnet i klassisk, realistisk stil. Thirault har ikke tidligere fået udgivet noget på dansk, men jeg ser frem til fortsættelsen af serien. Det er to danskere, som har stået for tegningen og farvelægningen, og Paw Mathiasen, som har oversat albummet, har også tilføjet et afsnit om virkeligheden bag gudernes skat samt et indblik i, hvordan en tegneserie skabes.

Oversat af Paw Mathiasen. Fahrenheit, 2005. 55 sider. Kr 129,-

Bogdetaljer

Forlag
Fahrenheit
Oversætter
Paw Mathiasen
Faustnummer
25746236
ISBN
9788790370541
Antal sider
55

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer