Bog

Helt skudt i Mads Mikkelsen

Af (
2010
)

Anmeldelse

Helt skudt i Mads Mikkelsen af Hedda H. Robertsen

08 jun.10

Sikker i tonen og ægte i indholdet – sådan er denne dårende, dejlige debut fra norske Hedda H. Robertsen om en ung kvindes seksuelle besættelse.

19-årige Alba er helt skudt i Mads Mikkelsen! Eller rettere sagt: i en dansk mand, som hun selv har valgt at kalde Mads Mikkelsen, da hans initialer – om ikke andet – et identiske med den hotte skuespillers. I virkeligheden er den danske mand lys, og ikke mørk som den rigtige Mads Mikkelsen, men for personificeringens skyld skal han jo ha´ et navn.

I boghandlen, hvor Alba arbejder, kommer hendes drømmemand (med tryk på drømme) næsten dagligt ind for at købe dagens avis, en julegave eller bare kigge lidt. Med tiden og den omsiggribende besættelse tror Alba også, at han ganske sikkert er inde i butikken for at kigge efter hende. I hvert fald bliver det, hvad hun forestiller sig… og hun forestiller sig meget!

Bogen er fyldt med seksuelle fantasier, der alle har Alba og Mads i hovedrollen, og efterhånden er Mads det eneste, Alba kan koncentrere sig om. Derhjemme ligger hun allerhelst i sin seng under den lyserøde sengehimmel, selvom det er december, og hun kunne lave så meget andet rart. Og netop her sniger sig en særlig fin og sart ”pigelighed” ind i bogen - for Alba afslører så smukt mellem alle sine hede, skvulpende, seksuelle eskapader, at hun også stadig er en lille, lyserød pige, som har lyster der også bare går i retning af ”bananmilkshake med vaniljeis og chokolade eller … McFlurry fra McDonald´s med knuste Smarties i alle farver.”

Set i lyset af ovenstående bliver Albas forgabelse i manden Mads nærmest at sammenligne med en overgangsrite. Den unge kvinde er på vej fra ét stadie i sit liv til et andet, og hendes vej fører altså gennem denne – viser det sig – håbløse forelskelse i en ældre og uopnåelig mand. Efter lidt tid kan Alba også selv mærke, at hun næsten er kommet igennem: ”Jeg vil jo stadig gerne have ham. Men jeg har også lyst til at komme videre. Jeg mærker, at jeg har opgivet ham lidt og lyst til at lade ham være” tænker hun om ham mod bogens slutning. En pige er blevet lidt mere kvinde.

Bogdetaljer

Forlag
People´s Press
Oversætter
Kamilla Jørgensen
Faustnummer
28265700
Graphic
Rasmus Funder/ ArtPeople
ISBN
9788770559553
Antal sider
187

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer