Bog

Heksekraft og venskab

Af (
2021
)

Anmeldelse

Heksekraft og venskab

08 feb.22

Bind to i serien om Brystal Everdeen og hendes magiske Fe-Råd holder ikke det høje niveau fra første bind.

Magi er blevet tilladt, efter at have været forbudt i mange år i alle fire kongeriger, hvor de der brød reglerne, kunne straffes med døden. Og med magien tilbage i verden er modstanderne ’Det retfærdige Broderskab’ begyndt at røre på sig!

Brystal, også kendt som Den Gode Fe og hendes fem venner, der udgør Fe-Rådet, kaldes ud til flere og flere opgaver, der skal løses med magi. Men Lucy med de uregerlige kræfter, kan ikke holde sig ude af problemer, og Brystal føler sig nødsaget til at ekskludere Lucy af Fe-Rådet. Brystal deltager i sin brors bryllup, da hun udsættes for angreb, men reddes af den unge Seven, som hun forelsker sig i.

Kort efter opsøges Brystal af heksen fru Mara, der har startet en skole for hekse, og Brystal er bekymret for, hvad heksene kan finde på. Hun bliver desuden mere og mere deprimeret, og er begyndt at høre en stemme i sit hoved, der fortæller hende at hun ikke kan finde ud af noget, og altid træffer forkerte beslutninger. Brystal føler sig helt alene, også med sine hemmeligheder om Snedronningen. Da ’Det retskafne Broderskab’ intensiverer arbejdet med at få magi forbudt, opdager Brystal, at de vil begynde deres jagt med at dræbe Den Gode Fe!

Jeg er særdeles begejstret for Chris Colfers serie, men trods mange gode greb og stærke problemstillinger, synes jeg alligevel ikke at bind to når op på niveauet fra bind et. Men det var også højt! Historien indeholder mange LGBT-undertoner og symbolikker, samtidig med at den behandler temaer som depression, angst og ensomhed.

Chris Colfer beskæftiger sig med tunge emner, og formår at servere dem på en konkret og letforståelig måde. Og ja, bogen indeholder samme indre mørke som det Harry kæmper mod, men det er nok de færreste følelser, der aldrig er set før. Balancen mellem lys og mørke, har forfatteren derimod ramt meget fint, og hans eventyrverden er fantastisk.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Oversætter
Christine Gasbjerg
Faustnummer
61816054
ISBN
9788741516905
Antal sider
335

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer