Bog

Hej!

Af (
2019
)

Anmeldelse

Hej! af Brendan Wenzel

28 nov.19

En anderledes og meget fin billedbog, der handler om truede dyr, men også om meget andet.

Hvis dit barn kan lide dyr, og det kan de fleste børn jo, er her en meget flot billedbog, som introducerer både kendte og mindre kendte dyr til børn helt ned til 2 år og op til 5 år på en herlig måde, der inspirerer til nysgerrighed på vores verden og alle de væsner, vi mennesker deler den med.

Bogen starter med et simpelt ”Hej” og fortsætter på den måde fra start til slut, men i det lille hej og i den simple tekst gennem hele bogen ligger en nysgerrighed og åbenhed. Man kan simpelthen ikke undgå at blive glad indeni, når man læser denne bog sammen.

Her fremvises dyreverdenens helt utrolige diversitet, når det kommer til størrelse, former og farver, men hurtigt ser man lighederne, og det betyder et skønt fokus på det, der samler og forener på tværs af arter. Hvis man som jeg ikke kender alle dyrene, kan man slå op bagerst i bogen, finde navnene og blive lidt klogere sammen. Det fungerer rigtig godt, da mere tekst på siderne let kunne have taget fokus fra de utroligt flotte illustrationer, som får en nærmest 3D-agtig effekt af collage-stilen.

Bogen er opbygget sådan, at hvert dyr gentager en visuel egenskab fra det foregående dyr, og det gør bogen spændende, også for de lidt større børn. Der er noget for øjet at gå på jagt efter, og man kan sagtens læse og kigge i den mere end en gang.

Jeg kan enormt godt lide bogens budskab om, at mangfoldighed er en god og positiv ting, og at alle livsformer på jorden, uanset forskelligheder, er bundet uløseligt sammen i en kæde af liv. Sammen med et barn kan man tænke over, hvad der sker, når et af kædens led forsvinder.

Nogle af dyrene har jeg aldrig hverken set eller hørt om før og kommer måske heller aldrig til det, da mange af dyrene i denne bog er truede, hvilket forfatteren Brendan Wenzel gør opmærksom på bagerst i bogen. Han lykkes med sit budskab om at beskytte diversiteten på jorden på en meget underspillet måde, og jeg vil klart anbefale denne bog til højtlæsning.

Bogdetaljer

Forlag
Mammut
Oversætter
Jonas Damgaard-Mørch
ISBN
978-87-97069-12-7
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer