Bog

Hård er mit lands lov

Af (
2013
)

Anmeldelse

Hård er mit lands lov af Tore Kvæven

23 sep.13

Dyster vikingeroman om en skibsbesætnings jagt på sagnguld i hjertet af Afrika vil ikke kun interessere den typiske læser af historiske romaner men også spændingslæseren.

I året 1010 lægger det store nye vikingeskib Havjærven til i Rom. På kajen står en mand, der netop har ventet på sådan et skib og dens besætning. Det er nordboen Ulfr, som stammer fra den yderste bygd i det fjerne Grønland. Han går om bord, og med brug af sværd og løfter om ufattelig rigdom overtager han skibet.

Ulfr er i besiddelse af et gammelt fønikisk skattekort, der viser vej til en enorm guldskat dybt inde i Afrika. Mændene på skibet er opdelt i kliker, og de interne spændinger øges, efterhånden som mistænkelige dødsfald, klima, vilde dyr og en fjendtligstillet lokalbefolkning gør deres indhug. Som det sig hør og bør med vikingeromaner, bliver der ikke lagt fingre imellem, når afhuggede lemmer og spyd i indvoldene beskrives. Vikingernes indstilling til livet og døden kommer også tydeligt til udtryk, og et godt liv er et, hvor man sætter et aftryk og forlader det på værdig vis. Altså i kamp forstås.

Som læser bliver man inddraget i perioden, og man føler hovedpersonernes desperation. De har indset, at deres tid er ved at rinde ud, ikke kun på det personlige plan men også deres kultur er truet. Nordboen Ulfr er dog af den gamle skole, og det er tydeligt for læseren, at det ikke kun er guldskatten, der driver ham så langt fra vikingernes normale jagtmarker.

Tore Kvæven har skrevet et rigtigt spændende og klaustrofobisk vikingeeventyr, som ikke kun vil appellere til den typiske læser af historiske romaner men også krimi-/spændingslæseren. Det er den norske forfatters første roman for voksne, men man håbe, der kommer flere, da han har rigtig godt greb om denne genre.

Bogdetaljer

Forlag
Rosenkilde & Bahnhof
Oversætter
Lene B. Sørensen
Faustnummer
50634132
Graphic
Silvana Nikolic
ISBN
9788771281248
Antal sider
512

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer