Bog

Håndbogen

Af (
2023
)

Anmeldelse

Håndbogen

19 maj.23

En række fortællinger fra kvinder i alle aldre om onani og skammen ved at onanere.

Netop den uforklarlige følelse af skam har fået Julie Ralund til at udforske emnet ved at snakke med en række kvinder om deres forhold til lyst og skam og finde styrke i åbenheden.

En lang række kvinder i alderen fra 18-83 år fortæller om de mest private øjeblikke i deres liv. De beretter om, hvordan de hver især onanerer, men mest af alt hæfter de sig ved, hvor meget de fleste altid har oplevet at have lyst til dette "nytteløse". Som en af kvinderne påpeger, er samleje jo mellem to eller flere, hvorimod onani som oftest er en privatsag, hvor man lader fantasierne rulle afsted, og man kun behøver at tænke på sig selv.

Der er også historien om, hvordan overgangsalderens udfordringer har sat en stopper for at kunne onanere. Men særligt skammen fylder i historierne. Både den man måske ser i blikket fra en partner, men i højere grad fordi man gør dette med sig selv, hvis man er i et forhold. I en fortælling bliver kvindens kæreste såret over at opdage, at hun onanerer, da han mener, det seksuelle er en fælles oplevelse. Et stærkt udsagn kommer fra kvinden, der taler om erotiske tømmermænd, som efterlader hende med en følelse af at være beskidt, når hun har fået orgasme. 

Imellem de mange fortællinger er det indsat forskellige guides, der handler om alt fra, hvordan man sletter sin søgehistorik til indkøb af sexlegetøj, gode råd til analsex mm. Bogen er et forfriskende tilskud til de mange erotiske romaner, der udkommer for tiden. Den kunne med fordel være forsynet med understøttende tegninger og ikke blot fine kunstneriske stregtegninger for at illustrere, at onani hverken handler om skam eller skønhed, men om at lære sig selv og nydelsen at kende.

Bogdetaljer

Secondary title
fortællinger om, hvordan kvinder onanerer
Forlag
Gyldendal
Faustnummer
136039008
ISBN
9788702396058
Antal sider
222

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer