Bog

Gudernes krig - den knuste gud

Af (
2020
)

Anmeldelse

Gudernes krig - den knuste gud af Henriette Hesselholdt

03 apr.20

Anden del af serien fortsætter de lovende takter. Fantasyfortællingen har alle genrens karakteristika, og historien er en stor nydelse – Velskrevet, spændende og yderst underholdende.

Henriette Hesselholdt debuterede overbevisende med første bind i serien 'Gudernes krig', og hun formår med dette bind i den grad at leve op til forventningerne.

Historiens elementer med levende guder på jorden, magi, elvere, trolde, tapre krigere og vampyrer er velkendte, men Hesselholdt manøvrerer strålende i universet og lykkes til fulde med at få landet en både spændende og vedkommende historie.

Af lignende forfattere og serier kan man f.eks. nævne Boris Hansens 'Panteon-sagaen' og Julie Kagawas serie, hvor 'Jernkongen' er første del, men i høj grad også hele 'Dragonlance-universet'.

Historien fortsætter to år efter begivenhederne i første bind. Guderne er stadig i krig med hinanden, og krigen er nu også rykket ned på jorden. Riget Goreth truer de omkringliggende lande, deriblandt Serelia, hvor elverkvinden Si’Il er blevet gudinden Haias jordiske avatar

Vi møder igen personerne fra første bind, men de er nu spredt for alle vinde: Præstelærlingen Paleon er kommet i unåde og ernærer sig nu som helbreder – krigeren Colvar har i to år ledt efter sin datter Jarsala, som forsvandt, da hun opdagede, at han var hendes far (efter at han voldtog hendes mor) – Krigerkvinden Katalena er blevet Haias brud, men hun plages af frygt og drømme – og Sorkan er blevet vampyr og fanget af den grusomme Maecal.

Corval og Paleon genforenes, da de sammen med paladinen Vermilla og den tidligere soldat Derrell sendes på en mission til nabolandet Oshikal for at få underskrevet en fredsaftale som forsvar mod Goreths fremrykken. Rejsen fører dem langt ind bag fjendes linjer, og undervejs kommer det mere og mere frem, at Derrell er langt mere end blot en gemen soldat.

Hesselholdt har med dette bind virkelig fået styr på sit indviklede og komplette plot, men sandelig om hun ikke også formår at tilføje nogle aldeles uventede skift i handlingen

Med overbevisende personskildringer og fuld fart på spænding og underholdning kan man bestemt ikke forlange mere. Det vrimler dog stadig med personer, stednavne og indviklede handlingstråde, og det anbefales således at få læst historien fra starten. Der er virkelig lagt op til en forløsning i tredje (og sidste?) bind, og man kan kun glæde sig.

Fint kort i omslaget over den beskrevne verden, og det er jo altid en god ting i en fremmed fantasy-verden.

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
47806119
ISBN
9788758836713
Antal sider
334

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer