Bog

Good luck girls

Af (
2020
)

Anmeldelse

Good luck girls af Charlotte Nicole Davis

07 jan.20

Barsk fantasyfortælling om fem pigers flugt fra et glædeshus er for urealistisk, men spændingen er i top. 

Aster og hendes søster Clementine er som små blevet solgt til et glædeshus, og da Clementine fylder 16 år og hendes såkaldte lucky night oprinder, ender det helt galt. Storesøster Aster ser ingen anden udvej end flugt, og hun tager Tansy og Mallow med. Mod de fire pigers vilje ender det med, at også pigen Violet deltager i flugten. De fem pigers rejse går gennem kæmpe skove beboet af fjendtlige og ondskabsfulde væsner, og de skal være mere end heldige for at klare turen.

'Good luck girls' er en finurlig historie om fem stærke piger, der alle på hver sin måde sætter aftryk i læseren. Deres rejse er ufattelig lang, faktisk fylder den udover en kort start og en endnu kortere slutning hele bogen. Deres udvikling fra fanger i et glædeshus til bankrøvere, og det der er værre, er alt for langt fra virkeligheden til rigtig at fange.

Der mangler noget mere om pigernes baggrund, om landet Arketta og forholdene der og om, hvad der sker med pigerne efterfølgende. Altså lidt mere begyndelse, lidt mere slutning og knap så meget rejse. Det ville være rart at vide mere om tiden i glædeshuset, om hvordan landet fungerer, om hvem og hvad ribberne, skryderne og støvblodfolket er, kan og gør. Når der kommer flere bøger i serien, er det muligt, vi får mere baggrund.

Spændingen er til gengæld i top, og det er med til at fastholde læseren. Der sker hele tiden noget på den lange rejse, og hele tiden skal pigerne kæmpe eller flygte eller gemme sig. De skal konstant tage stilling, og det går selvfølgelig ikke uden uenigheder og småskænderier, hvilket er med til at gøre pigerne mere levende og realistiske.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Betty Frank Simonsen
Faustnummer
47593638
ISBN
9788702264524
Antal sider
340

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer