Bog

Girl Online på turné

Af (
2016
)

Anmeldelse

Girl Online på turné af Zoe Sugg

19 apr.16

En god og spændende ungdomsbog om kærlighed og venskaber og om livet som kendis.

Penny er kæreste med rockmusikeren Noah og har fået lov at tage med ham og hans band på turne i to uger. Hun glæder sig til at kunne være mere sammen med sin kæreste og regner da også med at få en både spændende og oplevelsesrig tur, men sådan går det ikke. Noah har overhovedet ikke tid til hende, bandet består kun af mænd og drenge og Penny føler sig udenfor og får hurtigt hjemve. Hun savner både sin familie og alle vennerne – særligt bedstevennen Elliot, som hun plejer at tilbringe rigtig meget tid sammen med. 

Girl Online – på turne er fin ungdomsbog om kærlighed og venskaber. Den har derudover visse spændingsmomenter og er en fin øjenåbner om livet som kendis. Det fremgår tydeligt, at det ikke bare er fest og ballade at være kendt. Det kræver en hel del både af de kendte og af deres nærmeste og kan være meget belastende.

Sproget bærer ind imellem præg af at forfatteren er blogger. Der er ord og vendinger, der stammer fra sproget på de sociale medier, men det fungerer godt, og de unge læsere en vant til det fra deres færden på nettet. Alt i alt fungerer sproget fint og passer godt til handlingen. Bogen er let læst, og den er faktisk ind imellem så spændende, at den er svær at lægge fra sig. Der er ting, man simpelthen bare må have svar på, inden man kan tænke på andet. 

Den lyserøde forside kan signalere pladderromantik, men det synes jeg faktisk ikke er tilfældet. Fortællingen er både sjov og spændende og flere aktuelle emner berøres. Pennys bedste ven Elliot er bøsse, og der fortælles en del om hans problemer. Det er også lidt sjovt, at hovedpersonen er blogger, ligesom forfatteren selv er. Jeg har ikke læst første del af serien, men man bliver nogenlunde opdateret om, hvad der er sket i første bind, så selvom det er en serie, kan man sagtens følge med og få en god læseoplevelse.

Dejligt med en ungdomsbog, der ikke er en fantasyroman, en dark fantasyroman eller en dystopi.  Der er lidt langt imellem dem for tiden, og det er skønt med en helt almindelig kærlighedshistorie – især for fans.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Astrid Heise-Fjeldgren
Faustnummer
52301424
ISBN
9788702177725
Antal sider
372

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer