Bog

[geim]

Af (
2011
)

Anmeldelse

[geim] af Anders de la Motte

18 apr.11
AfMarianne Träff
Skribent

 Anders De La Motte har med '[geim]' skrevet hæsblæsende underholdning, det er spænding med speederen i bund. '[geim]' – er som skabt til film.

Henrik aka HP er en platugle, småkriminel og arbejdssky – en der hutler sig gennem tilværelsen. En dag finder han en mobiltelefon i toget og på skærmen står ”Do you wanna play”?

HP behøver ikke betænkningstid, selvfølgelig vil han det. HP bliver inviteret ind i et netcommunity og efter at have bestået adgangsprøven, som han i øvrigt skal filme og oploade til nettet, går det løs.

HP’s opgaver vokser og bliver farligere og farligere. Men samtidig bliver han selv mere og mere risikovillig. Der er ikke det, han ikke vil gøre for at kunne se sig selv på nettet og få de andre gameres streetcredit.

Sideløbende hører vi om HP søster Rebecca, hans diametrale modsætning. Hun er politikommissær og har fuldstændig styr på sit liv, var det ikke for de ubehagelige små post-it sedler, hun hele tiden finder på sit skab på stationen.

Efterhånden flettes HP og Rebeccas liv mere og mere sammen. Først da HP næsten er ved at slå hende ihjel, går det op for ham, at der er noget, der er større end ham, som er ude efter både ham og søsteren.

Tempoet i romanen er intet mindre end hæsblæsende, og var det ikke, fordi at man hele tiden veksler mellem de to hovedpersonen, faldt man nok omkuld med et hjerteslag.
HP er et dampbarn på speed, han knokler rundt og kan aldrig finde ro. ”Gang i den” synes at være hans motto.

Sproget er en historie for sig selv. Det veksler mellem engelsk, dansk og slang fra gamerverdenen. Og jeg må indrømme, at havde jeg ikke teenagere derhjemme, der gamede, og derfor kender til udtrykkene, var jeg måske stået af.

Det bliver lidt træls for en gammel moster, med alt det slang. Men samtidig holder han stilen, hans jargon og sms-sprog er med til at give personen troværdighed.

Jeg er sikker på, at romanen ville appellere til masser af unge mænd/kvinder, der måske ikke læser så tit – deres sidste bog var måske 'Da Vinci Mysteriet'. Denne spændingsbog vil have sit publikum hos det mere spændingshungrende segment. '[geim]' er rendyrket underholdning, og det er ikke slet så ringe endda.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Jacob Jonia
Faustnummer
28682301
Graphic
Niklas Lindblad
ISBN
9788779558663
Antal sider
367

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser