Bog

Frostgrader

Af (
2013
)

Anmeldelse

Frostgrader af Birgitte Bartholdy

23 maj.13

Krisen kradser i Danmark, og også de store modehuse er ramt. Skeletterne begynder at vælte ud af skabet i en krimi, som desværre aldrig bliver helt spændende og helt vedkommende.

Efter moderens død er Layla vendt tilbage til Danmark for at tage sig af sin far. De er i alvorlige økonomiske vanskeligheder, og Layla er flyttet hjem i det store barndomshjem i Hellerup igen for at hjælpe til. Hun har fået arbejde på modemagasinet Front, et arbejde hun både elsker og er stolt af. Dog nager det en smule at tænke på, at hun måske kun fik jobbet på grund af faderens venskab med en af modeverdenens førende mænd.

En morgen, hun møder tidligt ind på arbejde, finder hun liget af den pågældende mand. Myrdet, mishandlet til uigenkendelighed, trukket i dametøj og proppet ind i skabet. Nu ruller lavinen, og skeletterne vælter ud af skabet. Hvem står bag mordet, og ikke mindst - hvad var motivet? Og hvem er rengøringsmanden, der hurtigt forsvandt fra gerningsstedet?

Birgitte Bartholdy har skrevet ikke bare en solid krimi, hun formår også at skildre et arbejdsmiljø på et lille kontor i modeverdenen, hvor det gælder om at have rundsave på albuerne. Her trækker hun nok på sin egen erfaring som journalist på Alt for damerne. Netop kontorskildringen og arbejdsmiljøet er noget af det, jeg syntes var spændende i bogen.

Jeg var godt underholdt af Birgitte Bartholdys krimi, men desværre bliver den aldrig helt spændende og helt vedkommende. Plottet i bogen er ellers godt, og der er muligheder i miljøet, men personskildringerne er lidt for svage. Som læser finder du ikke helt ud af, hvad der gemmer sig under overfladen på personerne.  

Dette er en af de utallige krimier, der udkommer på markedet. Den er hurtigt læst og hurtigt glemt. Det er ikke, fordi den er dårlig. Den drukner bare i mængden, da den ikke tilføjer noget nyt og ikke hæver sig op over gennemsnittet. Jeg vil dog anbefale den til alle de kvindelige krimilæsere, der bare ikke kan få nok.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
29840997
Graphic
Imperiet
ISBN
9788711381762
Antal sider
439

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer