Bog

Fortiden tur/retur

Af (
2011
)

Anmeldelse

Fortiden tur/retur af Elizabeth Noble

10 okt.11

Venskab og kærlighed har stor betydning i livet. At vælge det ene frem for det andet er et svært dilemma.

Susannah og Amelie har været veninder siden de var teenagere. Nu er de blevet voksne, har mand og børn, og mange gode oplevelser sammen. Pludselig står de ved en skillevej, Amelie har fået kræft og har smidt sin mand ud, mens Susannah har mødt Rob, hendes livs kærlighed. Dette sætter deres venskab på en hård prøve, fordi Susannah føler hun må tage et svært valg – Amelia eller Rob. Samtidig skal hun jo finde ud af, hvordan hun håndterer det faktum at hun allerede har en mand.

Romanen er delt op i fortid og nutid. Nutid fra 1987 og frem, fortiden i tiden op til. Det er en god måde at fortælle historien på. Det betyder at man følger personernes udvikling over en længere periode, og får god indsigt i deres liv og hverdag. Noble er en mester i dette, hvilket gør romanen meget læseværdig.

Det er store temaer Noble bringer frem i ’Fortiden tur/retur’. Venskab, kærlighed, utroskab og andre nære relationer. Det er alle emner som vil have aktualitet til hver en tid, netop fordi de ikke ændrer sig i forhold til udviklingen i verden.

Romanen er Nobels tredje, som er oversat til dansk. I denne formår hun, ligesom i de to andre, at vise, hvordan hun kan bygge en slags univers op omkring nogle store temaer, gennemarbejde dem grundigt på en sådan måde, at intet fremstår hverken banalt eller uvedkommende for læseren.  Det er bestemt ikke let læsning, men på trods af de tunge emner er det med en af og til humoristisk undertone at problemerne belyses, hvilket også er med til at gøre person- og miljøbeskrivelserne utrolig levende.

Jeg vil give bogen fire ud af fem stjerner fordi den er godt skrevet, evigt aktuel og kan læses af en bred målgruppe.

Bogdetaljer

Forlag
NB Books
Oversætter
Nanna Birch
Faustnummer
28941994
Graphic
Dan R. Knudsen
ISBN
9788791955082
Antal sider
336

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer