Bog

Forelsket

Af (
2019
)

Anmeldelse

Forelsket af Alfred Hayes

02 feb.20

En lille og kort bog om den komplekse kærlighed mellem to mennesker fra New York, der ikke kan finde ud af, om de skal være sammen. 

Selvom bogen har mere end 60 år på bagen, er den tilsyneladende gået lidt i glemmebogen.Historien starter med, at vi møder en 40-årig mand i en hotelbar, hvor han taler med en pige, han bedømmer til at være 24-25 år. Hvornår dette foregår og hvor gammel hans historie er, må læseren selv tænke sig til. Manden synes at have behov for at gøre status over sit liv. Han nævner, at han har en pæn sum penge i banken, en passende adresse og et godt telefonnummer, men at han endnu ikke har fundet målet og meningen med livet - for et mål må der da være.

Bogens omdrejningspunkt er mandens retrospektive fortælling om en kvinde, han kendte og elskede engang. Tidsangivelserne ligger skjult i pejlemærker som social status og anstændig opførsel. Han fortæller, hvordan hun blev gift, fik et barn og blev skilt igen, inden hun fyldte 22. Mest af alt handler hans fortælling om, hvordan han selv og kvinden har svært ved at finde fælles fodslag, selvom de elsker hinanden. Deres forhold er et virvar af skiftende følelser. Følelsen af at være opstemt det ene øjeblik og nedtrykt det næste - elsker/elsker ikke om og om igen. Indtil hun møder en anden mand.

En aften, hun er i byen med nogle venner, bliver hun introduceret for Howard, der i bedste ‘Breakfast at Tiffany’-stil tilbyder hende 1000 dollars for at tilbringe natten med hende. Tingene udvikler sig, og i et forsøg på at opnå økonomisk stabilitet for sig selv og datteren Barbara indleder hun et forhold til Howard.

'Forelsket' giver et fint billede af de op- og nedture, der kan være i et forhold mellem to mennesker, og de følelser, der følger med kærestesorg og et knust hjerte. Læs den, hvis du kunne lide Truman Capotes ‘Breakfast at Tiffany’ eller Ian McEwans Chesil Beach.

Bogdetaljer

Forlag
Bobo
Oversætter
Bente Kastberg
Faustnummer
47435285
ISBN
9788793799042
Antal sider
172

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer