Bog

Eventyrlig kogebog : madopskrifter og gør-det-selv-projekter for børn inspireret af H.C. Andersens eventyr

Af (
2015
)

Anmeldelse

Eventyrlig kogebog : madopskrifter og gør-det-selv-projekter for børn inspireret af H.C. Andersens eventyr af Ulrikke Gercke

18 aug.19

H. C. Andersens eventyr vækkes til live i denne flotte bog med ideer til gør-det-selv-projekter og madopskrifter.

Elsker du H. C. Andersens eventyr og er ferm med en limpistol og en grydeske, så er dette lige bogen at kaste sig over med hele familien. Bogen er en kombineret eventyr- og kreabog med 10 af H. C. Andersens både kendte og mindre kendte eventyr, som ledsages af et væld af ideer til madopskrifter og kreative projekter. En utrolig smuk og stemningsfuld eventyrbog for forældre og børn fra cirka 6 år, som inviterer til fordybelse og samvær.

Foruden de kendte og elskede eventyr som 'Prinsessen på ærten', 'Svinedrengen' og 'Den lille havfrue' præsenterer bogen tre knapt så kendte eventyr: 'Hyldemor', 'Boghveden' og 'Sommerfuglen'. Hvert kapitel starter med et af eventyrene og ledsages herefter af diverse kreative projekter og madopskrifter, som relaterer sig til eventyret.

I eventyret 'Tommelise' er der ideer til at lave åkandepuder, risfrøer lavet af ris og stof, og i køkkenet kan man kaste sig over appelsinkage, eventyrdrik med blomsteristerninger og små citrondrømme. Eventyret 'Sommerfuglen' byder på opskrifter på syrensaft, urtedeller med brændenælde og skvadderkålspesto. De kreative projekter er hjemmelavede ballonkurve lavet af stofrester, blomsterhoveder lavet af kaffefiltre og ideer til at designe sit eget udklædningstøj. Bogens projekter kræver nogle indkøb af remedier og god tid til at føre dem ud i livet. Den er derfor oplagt til en tema-fødselsdag eller som fælles familieprojekt i en weekend.

’Eventyrlig kogebog’ emmer af det stof, fantasi og magi er gjort af. Med bogen har forfatterne ønsket at holde liv i de gamle eventyr og gribe øjeblikke fra eventyrerne til at inspirere børns fantasi og vække deres nysgerrighed til at gå i køkkenet. Bogens eventyrlige billedside, som er en vellykket blanding af vintage og moderne billeder, er en fryd for øjet og overrasker på hver ny side. De inspirerer til at gå på opdagelse i eventyrerne og kaste sig ud i de sjove gør-det-selv-projekter.

Kombinationen af at kunne læse et eventyr højt og efterfølgende samles om kreative projekter relateret hertil er en fantastisk måde at vække eventyrene til live på og få dem til at leve videre i børnenes bevidsthed.

Bogdetaljer

Forlag
Odense Bys Museer
Faustnummer
45798178
ISBN
9788787345958
Antal sider
232

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer