Bog

Et lille stykke luft

Af (
2003
)

Anmeldelse

Et lille stykke luft af Inge Pedersen

14 mar.04

Noveller om mennesker i forskellige aldre, der alle leder efter en lille åbning eller en lille sprække, som kan give dem nye fremtidsudsigter.

"Kiro", som er navnet på en bortløben kat, handler om en ganske ung pige, der er fanget i et vanskeligt socialt miljø med plejefamilie og en dybt alkoholiseret mor. På bare 12 sider kan Inge Pedersen give os et fint og rørende psykologisk portræt af en særdeles velbegavet pige, som griber chancen for at bryde den sociale arv og efter kort omtanke tager imod et godt tilbud fra en opmærksom lærer.

"Altid skal jeg høre den samme latter. Og lyden af græsset. Som aldrig mere kan rejse sig igen, på det sted hvor jeg blev klippet." (Elsa i maj). Sådan skriver Elsa i sin dagbog i maj 1995. Hvert år i maj gennemlever hun det samme helvede, som krigens afslutning blev for hende i 1945. Nu 50 år efter er smerten ikke mindre, og først på den sidste dag i maj kan Elsa øjne lidt luft, skabe sig en lille sprække af håb for fremtiden. Hun dropper den tvangsprægede rengøring og tager med sin elskede Lasse ud at kigge på grågæs.

I tredje og sidste del af novellesamlingen fokuserer Inge Pedersen på dagligdagen for de gamle på plejehjemmet. I en af plejehjemsnovellerne fortæller Inge Pedersen om en gammel kvindes glæde ved at blive glemt ude på plejehjemmets terrasse i regnvejret. Bare det at mærke regnen og kjolens våde klæbrighed mod benene er en kilde til glæde!

"Et lille stykke luft" er en samling noveller, der skildrer sårbare mennesker nænsomt og usentimentalt i et klart, kort og præcist sprog. Inge Pedersen skriver fin og positiv socialrealisme helt på højde med Martha Christensen.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
24809684
ISBN
9788702018035
Antal sider
137

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer