Bog

En verdensomsejling under havet

Af (
2024
)

Anmeldelse

En verdensomsejling under havet

11 jun.24
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Smuk billedbog bygger på Jules Vernes kendte klassiker og tilføjer et ekstra lag til den kendte kaptajn Nemo. 

I året 1866 dukker et mystisk objekt op på havene, hvor det efterlader sig smadrede skibe, og skræmmer sømændene. Hvad kan det være?

Det vil Pierre Aronnax, professor på Paris’ naturhistoriske museum, forsøge at besvare. Sammen med sin assistent Conseil inviteres han ombord på den amerikanske fregat Abraham Lincoln, som er del af en ekspedition, der skal finde "havuhyret". Hvalfangerbådens kaptajn kommandør Farragut kan manøvrere sit skib bedre end nogen, og ombord er Ned Land, den dygtigste harpunér i verden. Da de får lokaliseret uhyret og begynder deres jagt, vender det sig mod dem, og både Aronnax og Conseil slynges i vandet, men reddes gennem en lem ind i uhyret, som viser sig at være ubåden Nautilus. Her er de nu kaptajn Nemos fanger. Men Nautilus indeholder de mest magiske vidundere og kan vise dem en masse af havets hemmeligheder. Desuden er kaptajnen både varm og kærlig. Måske endda en havets Robin Hood?

’En verdensomsejling under havet’ er en af Jules Vernes mest elskede fortællinger, og billedbogen giver en vidunderlig introduktion til de kendte navne som kaptajn Nemo og Nautilus, men også til nogle af myterne, der hører sammen med ubåden og dens mystiske kaptajn. Den klassiske historie udgør billedbogens ramme, og vi rejser gennem Verdenshavene, hvor alle oplevelserne filtreres gennem videnskabsmanden Pierre Aronnax' briller. Fortællingen bliver levende gennem de imponerende detaljerede illustrationer, der viser os Nautilus’ imponerende indre og havets hemmelighedsfulde dybder.

 

Bogdetaljer

Forlag
Arkimedes
Oversætter
Anja Andersen
Faustnummer
138029336
ISBN
9788775431229
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser