Bog

En pålidelig hustru

Af (
2011
)

Anmeldelse

En pålidelig hustru af Robert Goolrick

10 okt.11

En rig, ensom mand ude på landet, en ung skøge fuld af håb samt hendes opportunistiske elsker, her er alle ingredienser for en god gotisk roman.

Jeg elsker gotiske romaner med den dystre stemning, vilde natur og udspekulerede mennesker, og denne er en fantastisk en af slagsen.

Ralph Truitt er ensom, han er umådelig rig, men har mistet alle han holdt af, og han forskanser sig på sit gods, hvor han lader som om livet ikke går ham på. En dag får han nok og indrykker en avisannonce, hvori han søger en pålidelig hustru.

Catherine Land har levet et hårdt liv, hun er blevet mishandlet, udnyttet og forladt, hun har klaret sig gennem livets strabadser ved hjælp af sin intelligens, sit udseende og sin seksualitet, men en dag ser hun en avisannonce og udtænker en plan for et bedre liv.

”Det var bidende koldt, og luften sitrede af alt det, der endnu ikke var sket.” Sådan begynder historien, og det fungerer rigtig godt. Læseren forventer allerede nu intriger og skandaler, for det ligger i luften, at noget skelsættende vil finde sted. Romanen handler om menneskers kamp for at overleve, uanset hvor dårlige kort man er blevet givet. Det er en roman om kampgejst, ensomhed og livsvilje men også om håb, kærlighed og tilgivelse. 

Forfatteren udnytter den barske natur til at skabe en underliggende dyster stemning gennem hele bogen, og personernes karaktertræk afspejles i omgivelsernes omskiftelighed. Det er bare så godt gjort, og allerede fra første side var jeg enormt godt underholdt. Plottet i romanen er omhyggeligt konstrueret, så hver enkelt lille information tvinger læseren til at revurdere sine meninger om hovedpersonerne. Spændingen holdes gennem hele romanen lige indtil de sidste forløsende sider, og selvom stemningen er grum, føler læseren sig tryg og tilfreds sammen med forfatteren.

Denne bog er bare rigtig god underholdning, og jeg vil anbefale den til alle, der sætter pris på et godt gennemtænkt plot. Dette er forfatterens debut, og han bygger på en lang tradition af klassiske gotiske forfattere som søstrene Brönte og Daphne du Maurier. Han gør det overbevisende, og jeg håber han fortsætter i denne skønne genre.

Bogdetaljer

Forlag
Punktum
Oversætter
Michael Krefeld
Faustnummer
28954727
Graphic
Stoltze Design
ISBN
9788792621450
Antal sider
292

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer