En lille smule modig

Bog

En lille smule modig

Af (
2019
)

Anmeldelse

En lille smule modig af Nicola Kinnear

05 okt.19

En dejlig og inspirerende billedbog  der handler om, hvad man kan opnå ved at overvinde sin frygt. En god påmindelse til både børn og voksne om, at vi alle indeholder potentialet til at være modige.

Historien handler om kaninen Langøre, som er en såkaldt hjemmekanin og veninden Lavendel, som er hans modsætning og elsker eventyr. Langøre og Lavendel er rigtigt gode venner, men selv gode venner er ikke altid enige om alting, og de to bliver uvenner, da Langøre siger nej tak til at følge Lavendel på en af hendes udflugter.

Lavendel bliver vred og fortæller Langøre, at man nogle gange bare er nødt til at være en lille smule modig, men Langøre er uenig. Efter at Lavendel er taget afsted, kan Langøre dog alligevel ikke lide at være uvenner, så han begiver sig ud i skoven for at finde sin veninde. Ved at følge i Lavendels fodspor kommer Langøre ud på sit livs eventyr, han overvinder sin frygt og ender endda med at redde sin modige veninde fra den store stygge ulv ved at tilbyde den hjemmebagte småkager i stedet for kaninsteg.

Dette er den første billedbog fra den engelske forfatter Nicola Kinnear, og jeg håber meget, at der kommer mere fra hendes hånd, for tegningerne er virkelig flotte og bløde med deres gyldne og lune efterårsfarver. Illustrationernes stoflige karakter kommer allerbedst til sin ret, når de får lov til at fylde hele dobbeltsiden ud, som for eksempel da Langøre støder på den store farlige ulv, eller da han vover sig ind i en dyb grotte for at lede efter den vilde Lavendel.

Bogen handler både om at finde modet til at prøve noget nyt, men også om venskabet mellem de to modsætninger Lavendel og Langøre, og her kan jeg godt lide, at det er Lavendel, der er den modige af de to - og Langøre der bliver hjemme og bager småkager. Jeg synes, forfatteren lykkes rigtigt godt med at bytte rundt på de stereotype kønsroller; det virker helt naturligt og ikke på nogen måde påtaget, og det er forfriskende og åbner op for historien, som både drenge og piger vil kunne spejle sig i.

Bogdetaljer

Forlag
Flachs
Oversætter
Elisabeth Melgaard Pedersen
ISBN
978-87-627-3116-5
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer