Bog

Ekspeditionen – et år i rummet

Af (
2018
)

Anmeldelse

Ekspeditionen – et år i rummet af Scott Kelly

23 jan.18

Forbered dig på et rumeventyr langt ud over det sædvanlige! En formidabel og meget personlig beretning om viljestyrken til at nå ud, hvor intet menneske har været før.

Scott Kelly er amerikansk pilot og astronaut, og dermed et menneske som er beriget med oplevelser, der er forbeholdt meget få og nøje udvalgte personer. Kellys skildring af sine 340 dage ombord på rumstationen ISS er en både medrivende og faktuel indsigt i livet ombord under ekstreme forhold. Den næsten et år lange ekspedition fra marts 2015 til marts 2016 blev tilbragt i selskab med kosmonauten Mikhail Kornienko med det formål at undersøge, hvilke konsekvenser længerevarende vægtløshed har for kroppens biologiske mekanismer.

Dette er en sjælden indsigt i de amerikanske og russiske rumprogrammer og rumstationen ISS. Astronauter er under et konstant og umenneskeligt pres, hvor døden potentielt venter lige om hjørnet. Hundredvis af tests og hård træning skal sikre, at det er de rette personer, som bliver sendt ud i rummet. Scott Kellys mission ombord på den internationale rumstation ISS er hamrende interessant og til tider nervepirrende, særligt når Kelly beretter om de ekstremt farlige rumvandringer. Her burde hjernen og fornuften panikke, men i stedet tager astronautens solide træning over, og Kelly formår at suge det åndeløst smukke syn af vores jordklode til sig i hvert eneste mulige sekund.

Samtidig er den succesfulde amerikanske astronauts glimtvise beretning om opvækst og svær skolegang med til at vise, at stædighed kan drive en person frem til et mål i livet på trods af alle odds, hvis bare man bliver fodret med det rette brændstof.

På længere sigt vil ekspeditionen forhåbentlig være medvirkende til at afklare, hvorvidt mennesket er i stand til at rejse til Mars. Gennem året ombord på ISS fik Kelly og Kornienko besøg af i alt 13 forskellige besætningsmedlemmer og astronauter, bl.a. den danske astronaut Andreas Mogensen, som befandt sig på ISS i sammenlagt otte dage.

Bogdetaljer

Forlag
Don Max
Oversætter
Jakob Levinsen
ISBN
9788740044317
Antal sider
392

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer