Bog

Det kreative nej : om at bruge afvisninger som drivkraft

Af (
2020
)

Anmeldelse

Det kreative nej : om at bruge afvisninger som drivkraft af Lene Tanggaard

23 aug.20

Interessant og nyttig bog med anvisninger på, hvordan afvisninger kan bruges positivt i kreative processer i arbejdsfællesskaber.

Lene Tanggaard er professor i psykologi i Ålborg og rektor på Designskolen i Kolding. Hun er også en ivrig debattør og foredragsholder og er meget nysgerrig.

Da hun fandt ud af, at der ikke var forsket meget i afvisninger, satte hun sig for selv at skrive denne bog. Afvisninger og blokeringer behøver ikke altid være dræbende. De kan også være øjenåbnere for andre muligheder og medføre kreativitet.

Hun har dels en teoretisk tilgang, hvor hun undersøger fænomenet indenfor de forskellige relevante videnskabsgrene, og dels en praktisk, hvor hun har indsamlet og kommenteret en række historier fra det virkelige liv.

Det sidste viste sig lidt vanskeligt. Ingen af hendes kolleger var villige til at give eksempler på fx afslag på ansøgninger eller faglige artikler. Til gengæld var der gevinst, da hun bad om eksempler fra sine flere tusinde Facebook-følgere.

Det er blevet en interessant og nyttig bog, der prøver at anvise måder, hvorpå man fx i stærke arbejdsfællesskaber samlet kan tackle afvisninger og blandt andet på den måde kan nedsætte fejlmængden i det fælles arbejde. Det kræver, at man kommer over at tage afvisningsskylden på sig personligt, da en skuffelse, man vender indad, sjældent fører til sprudlende kreativitet.

Bogdetaljer

Forlag
Akademisk Forlag
Faustnummer
48328172
ISBN
9788750054146
Antal sider
157

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer