Bog

Det kolde guld

Af (
2021
)

Anmeldelse

Det kolde guld

26 feb.21

Endnu en fremragende og velfortalt krimi med Olivia Rönning og Tom Stilton i hovedrollerne.

Olivias første sag som efterforskningsleder bliver ikke nem at opklare, og det bliver kun sværere af, at forbrydelserne ligger mange år tilbage i tiden. Heldigvis kommer Tom Stilton hjem fra Thailand for at hjælpe, da Olivia udsættes for fare i det nordlige Sveriges øde fjelde. Langsomt men sikkert får hun dog løst sagen skridt for skridt sammen med et hold bestående af både nuværende og forhenværende dygtige politifolk. Det er en farlig sag at røre ved, men Olivia ignorerer farerne i forsøget på at opklare sagen. Samtidig er Olivia for første gang virkelig forelsket, men hendes kæreste Lukas bøvler stadig noget med psyken og ender igen på psykiatrisk hospital.

Olivia Rönning og Tom stilton er nogle af mine favoritpersoner i den svenske krimier – det er begge meget nemme at holde af, selvom jeg dog også bliver irriteret på især Olivia indimellem. I det hele taget er der et virkeligt godt persongalleri i serien og jeg glæder mig altid over gensynet.

Overraskelserne står i kø og spændingsniveauet er højt fra start til slut, så siderne vender nærmest sig selv. Derudover er bogen velskrevet og vægtningen mellem hovedpersonernes privatliv og selve krimidelen er helt perfekt. Det er dejligt at følge dem privat, man kommer til at kende dem bedre, men det må aldrig tage over, handlingen skal fortsat være fokuseret på selve krimidelen, og det mestrer forfatterne rigtig godt.

Jeg vil anbefale serien til alle de krimilæsere, der elsker en god gedigen krimi med et godt opklaringsarbejde og et plot der holder. Jeg vil froeslå, at bøgerne læses i kronologisk rækkefølge, da der sker meget med personerne privat, der også har indflydelse på deres arbejde som politifolk.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Kamilla Jørgensen
Faustnummer
38601571
ISBN
9788763865906
Antal sider
405

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer