Bog

Der er alt for meget i mit hoved

Af (
2022
)

Anmeldelse

Der er alt for meget i mit hoved : børns fortællinger om at leve med ADHD og ADD

19 sep.22

Ærlige og modige beretninger om at være anderledes, leve med gentagne nederlag og kæmpe mod en usynlig kraft.

Manu Sareen har interviewet en række børn og unge i alderen fra 8 år til 17 år med forskellige grader af ADHD eller ADD. Bogen indledes med Manu Sareens fortælling om sin egen opvækst med uopdaget ADHD.

De medvirkende børn og unge kender alle til begrebet "Wall of Death", som er en fællesbetegnelse for en tilstand, der kommer af for mange aktiviteter, hvor de brænder ud. En del af de interviewede har udviklet forskellige mestringsstrategier for at passe ind, så ingen bemærker deres udfordringer, men også for ikke at ende i uhensigtsmæssige situationer.

Et barn kan blive så overstimuleret, at han kaster op. En belastningssituation, som også kan komme til udtryk ved, at man hører stemmer. De fleste i bogen kan også nikke genkendende til at have troet, de havde lav IQ, fordi de ikke lærer på samme måde som andre børn. Nogle oplever skolevægring, fordi de simpelthen bliver overmandet af andre elever og larm.  En del af de interviewede har desuden påtaget sig rollen som klassens klovn som en ubevidst form for strategi, der kan aflede opmærksomheden fra, at det, læreren har sagt, måske ikke er helt forstået, eller for simpelthen at få afløb for energien indeni.

Efter hvert kapitel snakker Manu Sareen med professor i børne- og ungdomspsykiatri, Per Hove Thomsen, hvor de sammen opsummerer interviewet med det enkelte barn. Manu Sareen taler også med Pernille Darling Rasmussen, der er speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri på Hejmdal Privathospital, og med direktør for ADHD-foreningen Camilla Lydiksen.

Børnenes skarpe selvreflektioner står stærkt sammen med de tre eksperters udtalelser. Manu Sareens spørgsmål til deltagerne er stillet med stor forståelse for den enkelte, og den allestedsværende genkendelse betyder, at bogen er troværdig, og at de enkelte historier er relaterbare, også for læsere, der ikke lider af opmærksomhedsforstyrrelser. De personlige fortællinger om følelser, som mange misforståede børn og unge lider under, kan i kombination med ekspertudsagn medvirke til at skabe større forståelse for ADHD og ADD. 

Bogdetaljer

Secondary title
børns fortællinger om at leve med ADHD og ADD
Forlag
People's
Faustnummer
134125853
ISBN
9788772389486
Antal sider
340

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer