Den vildeste vintersøvn

Bog

Den vildeste vintersøvn

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den vildeste vintersøvn af Katy Hudson

26 okt.19

Billedbog om venskaber mellem en række dyr i et trygt og hyggeligt univers.

I Katy Hudsons to historier om fem dyr handler det om at sætte pris på venskaber. Begge historier er opbygget som en række gentagelser over denne ”problematik”, som vi også kender det fra historier som 'Muldvarpen der ville vide hvem der havde lavet lort på den hoved' og 'Grøflen'. Gentagelsen hjælper mindre børn med at afkode budskabet og det søde, trygge univers kan være et godt udgangspunkt for en rolig historie uden fare på færde ved sengetid. Bøgerne minder i stil og tone om børne-tvprogrammet 'Morten Skildpadde' og anbefales til de 2-4-årige.

'Den vildeste vintersøvn' handler om at turde prøve noget, man ikke har prøvet før. Skildpadde hader vinter og derfor vil den sove vinteren igennem. Men det er svært, når vennerne Rødhals, Kanin, Egern og Bæver alle er klar på oplevelser. Skildpadde prøver igen og igen at finde et roligt sted, hvor den kan sove vintersøvn uden forstyrrelser, men da den finder en kælk, får den sig en uventet rutsjetur ned af bakken og ender med at glide rundt på en tilfrosset sø. Det kan alligevel være sjovt at hygge sig med vennerne om vinteren, når man kan skøjte rundt sammen hele aftenen

Alt for mange gulerødder handler om venskab og at det er rart at deles om tingene. Kanin har samlet så mange gulerødder i sin hule, at der ikke er plads til den selv mere. Så den opsøger på skift sine venner, Skildpadde, Fugl, Egern og Bæver, for at spørge, om den kan bo hos dem. Vennerne er gæstfri, men for sent opdager de, at Kanin har taget alle gulerødderne med sig. Der er heller ikke plads til gulerødderne i deres hjem og de braser sammen og går i stykker. Nu er alle vennerne hjemløse, men så får Kanin den ide, at de alle bo i dens hule og deles om gulerødderne.

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Torben Lamberth
ISBN
978-87-7161-686-6
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer