Bog

Den utrolige historie om ninjakrigere

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den utrolige historie om Ninjakrigere af John Malam

28 jun.20

De fleste børn har leget ninja, men hvordan bærer man sig ad i virkeligheden? Få svaret i denne geniale og skægge guide til at blive ninjakriger.

Om du er barn eller voksen, er der næsten garanti for, at du kan lære noget, du ikke vidste i forvejen, i denne bog. Med mindre du er ninjaekspert, selvfølgelig.

Bogens du-form fører læseren direkte ind i hovedrollen som ninja, og det fungerer rigtig godt. Der skabes med det samme identifikation med ninjakrigeren, der skal igennem hård træning i ninjutsufærdigheder.

Bogen er velafbalanceret i forhold til tekst og tegninger. David Antrams illustrationer er skægge og sætter kulør på fortællingen, ligesom de understøtter teksten, der mange steder et delt op i små læsevenlige bidder. De humoristiske tegninger, talebobler og den opsplittede tekst giver fornemmelsen af at læse en tegneserie.

Men lad dig ikke narre. Det er ikke gak og gøgl det hele. Slet ikke. Det helt geniale er nemlig, at man i denne bog får en introduktion til 1500-tallets feudale japan med borgerkrige som følge af en samfundsorden med kejseren i toppen og daimyo i midten og bonden - ninjaen - i bunden af samfundets hierarki. Næsten uden at opdage det.

Imens man underholder sig, han man gennemstået en hel ninjaskole og gennemført en mission fra start til slut, øvet sig i at kende forskel på daimyo, jonin og chunin, lært japanske ord for stav, sværd, skede og kastestjerne, øvet sig i udholdenhed, stavspring og gang på vandet og fået styr på fodsoldaten, arkebuseren og bueskyttens rolle.

En virkelig underholdende, spændende og flot bog for både dem, der kan læse selv, og som højtlæsningsbog eller bladrebog.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Lisette Agerbo Holm
Faustnummer
47270685
ISBN
9788770184915
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer