Bog

Den utrolige historie om den første flyvemaskine

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den utrolige historie om den første flyvemaskine Ian Graham

28 jun.20

Tænk hvis den barnedrøm, der starter med foldet papir, papvinger og propeller af gamle sugerør, en dag kunne blive til virkelighed og ende med en flyvetur under skyerne.

Som titlen antyder, skal læseren ud på en utrolig rejse i Ian Grahams flybog. Og det er det sådan set også. Brødrene Orville og Willbur startede - som de fleste børn - med at lege med papirfly og legetøjshelikoptere. Men interessen stoppede ikke her. Sammen kastede de sig ud i halsbrækkende højtflyvende eventyr i jagten på deres helt egen opskrift på verdens første motordrevne flyvemaskine. Om det lykkedes med livet i behold, kan man læse i bogen.

Bogen er spækket med flotte tegneserieagtige, humoristiske og tekstunderbyggende illustrationer. Det er ambitiøst og kræver sit at formidle begreber som vingeforskydning, siderors betydning for flyvningen, opdrift og de mange delelementer i udregningen af et flys udvikling. Her lykkes det i en flot illustreret og levende fortælling.

Den opfindsomme læser, der selv har en opfinder og udvikler gemt indeni får en masse gode råd med på vejen. Det nytter at være tålmodig, ingen opfindelse uden bump (styrt), vedholdenhed og troen på sig selv lønner sig og kan munde ud i det helt utænkelige: at hjemmegjorte brædder en dag letter med dig selv ovenpå!

'Den utrolige historie om den første flyvemaskine' er en del af en serie, der sætter læseren i centrum. Således er hele historien fortalt i andenperson. Ideen er god og taler til læserens indlevelse og identifikationsmuligheder i en historisk fortælling med mange tekniske detaljer. Men helt ærligt, så er det ikke let at leve sig ind i en rolle som en ukendt Orville, der låner postmesterens kones symaskine til at reparere vingestof med. Og det er synd. En fortælling i tredjeperson om Orville og hans bror og deres fly-eventyr havde angiveligt været en mindre forvirrende og mere fængende læseoplevelse.

Alt i alt en interessant fortælling om et spændende og svært emne i en flot indpakning.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Faustnummer
47273455
ISBN
9788770184922
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer