Bog

Den store bandebog : fuld af lort og en helvedes bunke skældsord

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den store bandebog : fuld af lort og en helvedes bunke skældsord af Nanna Kalinka Bjerke

20 okt.19

Hele verden bander sgu! I denne fine coffetable book præsenteres vi for alt det, der har med skældsord at gøre.

Sproget kan føles som en stram sko, især hvis man er så uheldig at have fået et øgenavn. Enten i form af noget med ens navn, noget man har gjort eller den måde man ser ud på. Når du har læst denne bog, vil jeg garantere, at du selv er i stand til at finde på øgenavne til andre.

Vi kommer langt omkring i bandeordenes verden. Kapitlerne handler om emner som 'Hvad i hede hule helvede er et bandeord?'Hvad fanden forgår der?’ og ’Hold nu kæft, hvor er det sjovt!’´. Sidstnævnte kapitel idneholder afsnittet ’Det sagde hun også i går’, som beskriver både plat og raffineret humor, hvor satiren er en form af den raffinerede humor. Satire udleverer folk og benyttes bla af komikere til at fornærme særligt mennesker med magt, og den hjælper med at holde balance i det danske samfund, så magten ikke stiger nogen til hovedet. I samme kapitel er der et afsnit om sarkasme, der oprindeligt betød at rive kødet af nogen. Sarkamos betyder også at bide sig i læben eller at snerre.

I kapitel 8, ’De tavse fornærmelser’, kan man lære både at bande og fornærme nogen uden at sige noget, men udelukkende ved at bruge håndtegn, blindskrift, morsekode eller anagrammer. Kapitel 9 giver bud på banderum, du selv kan bygge samt en overordnet indføring i grammatik. 'Den store bandebog' kan således ruste dig til at klare lidt af hvert.

Bandebogen er et sjovt opslagsværk over de mest uartige og slemme ord, som samtidig er virkelig flot og gennemarbejdet. En stor indbundet coffeetable-book med rød skrift og rød ryg med masser af flotte illustrationer og stærke pangfarver. Indholdet er også rigtig godt sat op, så man forrest kan danne sig et overblik over den ret omfattende bog. Indholdsmæssigt er forfatteren kommet virkelig langt omkring og giver os en grand tour gennem alle de bandeord, man kan støde på i Danmark. En pragtfuld introduktion til en masse obskøne ord og vendinger, der kan få alle til at juble højlydt og nyde, at der på skrift nu foreligger en bog med alle de ord, man ellers aldrig må sige. Det en pissesjov opslagsbog, der kan få både rige svin, de skidesure og de helvedes mange andre til at grine højt og befriende.
 

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Faustnummer
47234859
ISBN
9788762733749
Antal sider
205

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer