Bog

Den skjulte oase

Af (
2009
)

Anmeldelse

Den skjulte oase af Paul Sussman

23 nov.09

Bogen begynder sin handling et par tusind år før vor tidsregning, en gruppe egyptiske præsterbegår masse-selvmord efter at have vandret i ugevis gennem den brændende ørken på en hemmelig mission.

I nutiden ankommer Freya Hannen til Egypten for at begrave sin søster, der er pludselig død efter få måneders sygdom. Efter en uoverensstemmelse har de to ikke set hinanden gennem flere år og Freya finder hurtig ud af at søsteren ikke har begået selvmord, sådan som lægerne hævder – hun er blevet myrdet.
Da Freya prøver at finde ud af årsagen, hvirvles hun ind i en kamp på liv eller død sammen med ægyptologen Flin.
Jagten på sandheden - og mysteriet om den skjulte oase, er skudt i gang.

Ifølge sagnet kan oasen kun findes af den der ikke leder efter den.

På lige fod med Sussman’s to andre romaner er omdrejningspunktet Egypten, dens historie og frem for alt dens myter. Lidt a la Indiana Jones møder Dan Brown, er der fuld fart på. Myter og sagn vækkes til live i det gamle Egypten. Er man som læser ude efter en realistisk historie, så er man gået grueligt galt i byen, Sussman levere hæsblæsende eventyr. Det er aldrig kedeligt og fantastisk underholdende. Sikke en fantasi!
Da jeg læste bogen, fik jeg ofte fornemmelsen af historien er skrevet til film. Både fortællestilen og det høje tempo. Alt er sort og hvidt, de gode kæmper mod de onde – og vinder. Det gør ikke læseoplevelsen ringere, for forfatteren formår at gøre sin historie og sine personer levende og som læser bliver man hurtig fanget.

Udover sit forfatterskab er britiske Paul Sussman uddannet arkæolog og tilbringer i den forbindelse en del tid i Egypten. Det kan mærkes i fortællingen at forfatteren har et indgående kendskab til sit stof, både det historiske, men også til nutidens Egypten.
Han debuterede i 2004 med romanen ”Den forsvundne hær” - som jeg også stærkt kan anbefale til action-hungrende læsere.

Sussman’s romaner finder uden tvivl sit største publikum blandt de mandlige læsere, og i øvrigt er han et rigtig godt bud på en pendant til Dan Brown. Det er underholdning i top klasse.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Oversætter
Werner Svendsen
Faustnummer
27979696
Graphic
Mikkel Henssel
ISBN
9788779733510
Antal sider
495

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer