Bog

De uskyldige døde

Af (
2017
)

Anmeldelse

De uskyldige døde af Finn Halfdan

28 apr.17

Handlingsmættet spændingsroman om journalisten Maya, der får hænderne fulde efter en falsk mordanklage. Her er smæk for alle skillinger, hold øje med Finn Halfdan.  

Maya Leander lever et roligt liv som journalist på lokalavisen i Roskilde. Hun har ingen familie, ingen fast kæreste, og venner virker det heller ikke til, at hun har mange af. Dog er hun vellidt af både kolleger og nærmeste nabo, som hun får brug for støtte og hjælp fra, da hun efter en romantisk weekend i Sverige bliver anklaget for mordet på sin nye kæreste.

Politiet, i skikkelse af det umage par Gade og Steenstrup, lader til at være fast besluttet på, at Maya har dræbt Nicholas Holm. Så fast besluttet, at Maya vælger at tage sagen i egne hænder og følge et kringlet spor fra Gilleleje til Spanien og retur igen. Det er dog ikke kun de to politifolk, hun har problemer med. For pludselig er Maya jaget vildt, og ukendte personer gør et ihærdigt forsøg på at komme hende til livs.

Dette er en virkelig actionpræget spændingsroman, der har så mange cliffhangers, at man bliver helt forpustet og slet ikke har lyst til at lægge bogen fra sig. Der sker meget på kort tid, og alt hænger fabelagtigt sammen. Man forstår levende Mayas følelse af, at noget er helt galt samt fornemmelsen af at blive forfulgt og uskyldigt dømt. Nettet af løgne er stort, men det gør ikke noget. For alle ender samles i slutningen af bogen. Og hvilken slutning! Her er smæk for alle skillinger og hårrejsende afhøringsscener nok til at mætte de fleste læseres hunger efter spænding.

Denne bog er en af de bedste, danske spændingsromaner, jeg har læst i nyere tid. Her har vi en forfatter, der bestemt er værd at holde øje med i fremtiden.

’De uskyldige døde’ er Finn Halfdans anden bog. Den første, Et nødvendigt offer, vandt han Krimidebutantprisen for i 2016. Jeg mener dog, at denne bog er langt bedre end forgængeren. Historien er bedre skruet sammen, og man får forståelse for hovedpersonens handlemønstre. Bøgerne hænger på ingen måde sammen. Der er ingen gennemgående personer, og det eneste sammenfald er, at begge hovedpersoner er journalister - som forfatteren.

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Faustnummer
52945119
ISBN
9788771801002
Antal sider
401

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer