Bog

De flyvende Troutmans

Af (
2009
)

Anmeldelse

De flyvende Troutmans af Miriam Toews

21 sep.09

Sid med på bagsædet, når de dejligt dysfunktionelle Troutmans tager på roadtrip gennem USA.

Hvad gør man, når ens kæreste lige har vraget en til fordel for en indisk guru, og man bliver ringet op af sin 11-årige niece, der fortæller, at den er helt gal med hendes mor, og at det hele er et stort kaos derhjemme? Man tager selvfølgelig hjem.

Hattie sætter sit eget liv på standby og springer straks på et fly fra Paris hjem mod Canada. Hendes psykisk ustabile søster, Mim, har i den grad mistet gejsten. Hun kan ikke overskue andet end at ligge i sengen dag og nat og indtager ikke andet end milkshakes og andre bløde ting. Hattie sørger for at få sin søster indlagt og står tilbage med ansvaret for hendes to børn, 11-årige Thebes og Logan på 15. Og hvilke børn! De er vanvittigt velformulerede, eftertænksomme og livskloge, men samtidig helt ustyrlige og umodne.

Thebes har farvet sit hår lilla, taler konstant, laver vinderchecks i overstørrelser til folk og indleder gerne sætninger med ”Yo, man!”. Logan, derimod, taler næsten ikke, men dyrker sin musik, forskanset bag et par enorme høretelefoner, og går ingen steder uden sin basketball under armen.

Forståeligt nok, er ansvaret for de to unger vel tungt for Hattie, og hun griber efter et halmstrå, i form af Cherkis, børnenes far, som de ikke har set i 10 år. Efter sigende bor han et sted i South Dakota, hvor han driver et galleri af en art. Således triller den lille familie af sted sydover grænsen i en gammel, ramponeret varevogn.

Miriam Toews skriver i et fantastisk levende og skarpt sprog, som er altafgørende for, at romanen fungerer så godt, som den gør. Det er en fornøjelse at læse ungernes cool verbale pingpong og interessant at dykke ned i Hatties mange anekdoter om barndomserindringer med den psykisk syge søster.

’De flyvende Troutmans’ er en på en gang kulsort og vildt humoristisk ”road-roman” om sorg, kærlighed og sammenhold. Og som genren lægger op til: at finde hinanden og måske sig selv undervejs.

Anbefales til alle fans af indie-filmhittet ’Little Miss Sunshine’.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Oversætter
Ninna Brenøe
Faustnummer
27884431
Graphic
Mikkel Henssel
ISBN
9788779733244
Antal sider
232

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer