Bog

Camille Clouds brevkasse

Af (
2017
)

Anmeldelse

Camille Clouds brevkasse af Line Knutzon

21 dec.17

Camille Cloud tager kort og koncist selvhjælpsbølgen under kærlig behandling. Helt sjovt bliver det aldrig. Bogen er læst på et par timer og lige så hurtigt glemt igen.

Camille Cloud er oprindelig en fiktiv karakter fra bogen ’Frit flet’ skrevet af Naja Marie Aidt, Mette Moestrup og Line Knutzon. Karakteren er nu genopstået som brevkasseredaktør, hvor hun agerer orakel for mange vidt forskellige spørgere med store som små problemer. 

Line Knutzon er dramatiker og som i ’Frit flet’, der er en sammenfletning af dagbogsnotater, prosa og e-mails, eksperimenterer hun også i ’Camille Clouds brevkasse’ med at blande genrer, hvilket faktisk fungerer virkelig godt. Der er indlysende forskel på spørgerne og brevkasseredaktøren, der rider på sin egen bølge af selvopfattet succes, og som i sine typisk meget kortfattede svar ikke lægger skjul på, at det bare handler om at tage sig sammen og komme videre. Selvfølgelig gerne med hjælp fra Clouds selvhjælpsbøger. Line Knutzon tager hele selvhjælpsbølgen under kærlig behandling, men jeg synes aldrig, det for alvor bliver sjovt eller hæver sig over ’tøhø-niveau’.

Der er momentvise glimt af humor, dog havde jeg håbet på en bog i samme klasse som ’Papmaché-reglen og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling’ af Hella Joof. Disse forventninger blev desværre ikke indfriet.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
53481531
ISBN
9788702249361
Antal sider
153

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer