Bog

Børn i andre lande

Af (
2020
)

Anmeldelse

Børn i andre lande af Sofie Maria Brand

26 jun.20

Tag på en velorkestreret rejse ud i verden med denne smukt illustrerede verdensbog. 'Børn i andre lande' er et ambitiøst og vellykket værk.

I denne gennemførte og rigt illustrerede børnebog får man den perfekte blanding af historie, fortælling og fakta. Her er 13 lande præsenteret i veludvalgte børneportrætter om hverdagslivet og i spændende faktatekster om landene i alt fra kulinariske retter og nationalsport med hovedløse geder over revolutioner og kolonimagter til hellige køer og kattecafeer. Det er tydeligt, at der er lagt timer og kræfter i research til dette smukke værk, der udskiller sig positivt i sit spænd af informationer.

På portrætsiden hører man om børns hverdagsliv og møder for eksempel Yarina fra den brasilianske regnskov, der jager med pusterør, om Pravin fra Kathmandu, der bor i et værelse med sin mor og sine søstre og deler klasseværelse med hele 49 kammerater og Fritz fra Berlin, der fortæller om at gå i Grundschule og om, hvordan alle børn får en schultüte på første skoledag - en dejlig sød ting at gå hjem med. Skildringerne af børns hverdagsliv giver mulighed for genkendelighed mellem læseren og de mange børn, man kan læse om.

På faktasiderne kommer man vidt omkring og slår blandt andet et smut forbi den afskyelige snemand, europæisk kolonihistorie i Tanzania, et kunstnerkvarter i Vilnius og forklaringen på turistpesos i Cuba. Også tungere emner som den franske revolution, Martin Luther Kings berømte tale, fattigdom og slavehandel gøres der plads til. Alt sammen velformidlet i både tekst og illustrationer.

Rundt omkring i historierne gemmer der sig en del fun facts. De er sjove, fascinerer og ægger nysgerrigheden. Vidste du fx at Fanta blev født i Tyskland og har en kage opkaldt efter sig? At et af Grønlands nordligste punkter hedder Kaffeklubben Ø? At der i Vilnius findes en hemmelig gyngeforening, der hænger gynger op i parker og under broer for at gøre byen sjovere?

'Børn i andre lande' er en særdeles gennemført, gennemarbejdet og velformidlet børnebog, spækket med nuanceret viden og spændende indblik i hverdagslivet og verdenshistorien rundt omkring på kloden for store og små. Tilbage er kun at ønske, at der dukker en udgave mere op med endnu flere børn i endnu flere lande.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
47929547
ISBN
9788702271010
Antal sider
60

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer