Bog

Blind vej

Af (
2006
)

Anmeldelse

Blind vej af Steen Harvig

11 dec.06

Uhyggelig spændende krimi fra Steen Harvig, om lægen der på grusomste vis ser fortidens synder i øjnene.

Den tennisspillende læge, Kristian Have, har det hele. Hus i Rungsted, en god lægepraksis samt en misundelsesværdig familie. Hans kone Susanne serverer udsøgt mad, hvortil Have finder den helt rigtige vin. Idyllen er fyldt med kunst og åndrige selskaber, der diskuterer ting i tiden. Børnene fra et tidligere ægteskab er godt på vej i livet og Have er svært tilfreds med sig selv og sin position i livet.

Det er næsten for godt til at være sandt. Og ganske rigtigt – langsomt sniger uhyggen sig nærmere i skikkelse af en  koldblodig beregnende morder. På få uger i forsommeren 2004 rammes Kristian Have, hvor det gør allermest ondt; nemlig i den nære familie. Hvorfor spørger flere og langsomt krakelerer Haves fine overflade.

Politiassistensen Morten Krag ( ham fra "Den tyske forbindelse") bliver manden der skal stoppe morderen inden vedkommende slår til igen. Målet er Kristians øjesten den yngste datter Christina og det er et kapløb på tid, Morten Krag er sat på.

Forfatteren Steen Harvig serverer en effektiv og gedigen gang spænding i "Blind vej". Langsomt og opbyggeligt fortalt præsenteres bogens personer for os. Det pæne og borgerlige liv ved kysten nord for København kryber ind under huden og spreder først troværdighed senere væmmelse. "Blind vej" er Harvigs sjette kriminalroman og han gør det godt. Bogen er en rigtig "pageturner" – er du først begyndt bliver du ved. "Blind vej" kan derfor varmt anbefales og garvede og kritiske  krimilæsere vil være godt underholdt med bogen.

Steen Harvig har tidligere modtaget Det danske Kriminalakademis debutantpris for "Slutspil med blind makker" i 1989.

Siesta, 2006.- 222 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Siesta
Faustnummer
26516064
ISBN
9788791822100
Antal sider
222

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer