Bog

Benny Andersen - ualmindelig almindelig

Af (
2018
)

Anmeldelse

Benny Andersen : ualmindelig almindelig af Henrik Marstral

18 feb.19

Portræt af Benny Andersen og godt overblik over det store forfatterskab med mange vinkler og uden ukritisk heltedyrkelse, selvom Marstal er begejstret som de fleste.

I forbindelse med nationalskjaldens død i 2018 har forfatteren sammenskrevet og opdateret sine to tidligere biografier: 'Benny Andersen : et liv ved klaveret' fra 2004 og 'Borger i smilets land' fra 2005.

De to første bøger er blevet til efter mange samtaler med digteren, og dette materiale samt masser af sekundærlitteratur er baggrund for det nye værk, der også følger Benny Andersen helt til dørs.

Marstal er en god fortæller, der hovedsageligt forholder sig til Andersens værk ved at gennemgå de forskellige digtsamlinger og plader. Der er dog også plads til at følge opvæksten, karrieren og familielivet, men i modsætning til flere andre Andersen-biografier er det ikke anekdoterne, der fylder.

Jeg synes, man får et godt overblik over det store forfatterskab med mange vinkler med udtalelser fra venner og kolleger, uddrag af anmeldelser med meget mere. Det er ikke en ukritisk heltedyrkelse, selvom Marstal som rigtig mange af os andre hovedsageligt er begejstret.

Bogen afsluttes med Henrik Marstals 25 personlige favoritter fra Andersens hånd.

 

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Faustnummer
46000986
ISBN
9788770361606
Antal sider
283

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer