Bog

For barnets bedste

Af (
2020
)

Anmeldelse

For barnets bedste af Line Tolstrup Holm og Stine Bolther

14 sep.20

Tankevækkende og velskrevet krimidebut er i særklasse.

Vil du læse en krimi med kvalitet og substans, skal du have fat i 'For barnets bedste'. Jeg har nydt at læse denne bog og ikke kun, fordi det er en god krimi. Sproget er godt og fornemmelsen af, at forfatterne har styr på hver en tråd, der lægges ud, holder strik. Håndværket er kort sagt i orden.

Hovedpersonen Maria Just arbejder som historiker på Politimuseet i København. Hun er i gang med at forberede en udstilling om 100 års uopklarede mordsager, da Røde Kors’ generalsekretær findes myrdet på voldsom vis med et særegent tegn skåret på maven. Drabsefterforsker Mikael Dirk har lige mistet sin makker og skal derfor, oveni en svær sag, trækkes med unge Frederik Dahlin, der er lige lovlig selvfed efter Dirks mening. Han er en typisk enspænder og vil meget hellere undvære en makker og arbejde alene. Men sådan bliver det ikke. Presset fra medier og chefer vokser, og da hændelsen trækker tråde til en gammel sag, som Maria tilfældigvis finder i arkiverne, mødes de. Hun har fundet et uopklaret mord med samme tegn, som generalsekretæren havde på maven. Fortidens fortrængte synder dukker op, men stærke magter ønsker det ikke.

Det kan godt være, at Holm og Bolther ikke har opfundet en ny genre eller tilført noget nyt. Det gør efter min mening ikke noget, når bare det bliver gjort godt. Deres journalistiske metier fornægter sig ikke, og deres insisteren på at få historiens skamfulde beslutninger frem i lyset er tilrettelagt på et velresearchet grundlag. Andre danske krimiforfattere som Jussi-Adler og Hammer parret har også succesfuldt brugt true-crime samt samfundets fortrængte fadæser som basis for en god krimi, og nu er de i godt selskab med Holm og Bolther. Jeg glæder mig til næste bog i serien.

Hvis din læsekreds skal vælge en krimi til efteråret, er denne efter min mening helt oplagt.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
48671586
ISBN
9788740056860
Antal sider
485

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer