Bog

Barbaroux og bykongen

Af (
2006
)

Anmeldelse

Barbaroux og bykongen af Erik Pouplier

26 mar.07

Tag turen med til den lille provencalske landsby Clos-de-Provence og læs om alle dens finurligheder og charme.

Clos-de-Provence har fået sig en ny og ambitiøs borgmester, som straks kaster sig ud i en forskønnelse af byen. Trods megen modstand fra byens befolkning, så beslutter han, at alle biler skal væk fra byens indre, Place de la Mairie skal genskabes til et attraktivt torv med blomsterkummer og bænke, sådan som det tog sig ud i fordums tid. Byen ligger i kaos, sommerheden hærger, og byens befolkning protester på det kraftigste. Midt i al kaosset sker der et mord. Madame Angelique Dardanellis unge elsker forsvinder sporløst…

Slagteren Barbaroux følger livets gang fra sin slagterforretning – og vi kikker med.

Frankrig og det franske er in som aldrig før. Derfor tror jeg også mange vil synes om denne lille lette og underholdende bog, som er krydret med en god portion humor. Erik Pouplier forstår at fange den franske charme og skildre menneskene i bogen på godt og ondt. Man trækker på smilebåndet, når man læser om slagteren Barbaroux' interesse for byens barmfagre damer, og hvordan han på sin helt særegne måde hjælper sine venner med deres problemer.

Erik Pouplier er en produktiv forfatter med et stort forfatterskab bag sig. Han er selv bosiddende i Frankrig, og de fleste af hans bøger foregår også her, hvor han finder sin inspiration i den provencalske livsstil.

Denne bog er den niende i serien om franske landsby Clos-de-Provence med slagteren Barbaroux i centrum. Men bøgerne kan sagtens læses selvstændigt. Det er uhøjtidelig og rendyrket hyggelæsning uden andet formål end at underholde.

Siesta, 2006. 159 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Århus : Siesta
Faustnummer
26662680
ISBN
9788791822179
Antal sider
159

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer