Bog

Afmagt

Af (
2007
)

Anmeldelse

Afmagt af James Siegel

11 jun.07
AfAnne Grete Jacobsen
Skribent

Afmagt er den følelse som den tidligere stjernejournalist Tom Valle har i James Siegels tredje roman på dansk, Det er en nervepirrende fortælling om en mand, som ingen tror på

"Jeg skriver dette så hurtigt jeg kan"... "selvom jeg er hårdt såret, er jeg ikke død. Ikke endnu".
Men det haster for Tom Valle at få fortalt sin historie, inden det måske er for sent. Han skriver sin historie på et hotelværelse, hvor han foruden sin pc har en skarpladt pistol.

Hovedpersonen var en berømt og feteret journalist i New York, noget af det hotteste i den amerikanske medieverden, indtil man fandt ud af, at mange af hans historier var opdigtede. Hans nedtur har ført ham til et job som journalist ved en lille avis i en flække i Californien, hvor han dækker de små begivenheder i byen, bl.a. også Belinda Washingtons 100-års fødselsdag. Belinda fortæller ham, at hun har haft besøg af sin søn. Det mærkelige ved det, er at han døde 50 år tidligere sammen med omkring 800 andre i en ulykke, hvor en hel landsby blev oversvømmet, fordi en dæmning brød sammen. Der sker andre mærkelige ting: Tom Valle bliver sendt ud for at dække et trafikuheld, hvor det viser sig, at chaufføren i ulykkesbilen ikke er den han giver sig ud for at være, og at det forkullede lig også er en hel anden person, end kørerkortet angiver.

Tom Valle er overbevist om, at han har fat på en stor historie, men der er jo ingen, der tror ham, det er jo bare hans sædvanlige løgnehistorier.

Det er en stor historie og en stor skandale, som Tom Valle har fat i, men efterhånden går det op for ham, at han kun er en lille brik i en større sammenhæng, hvor der er stærke kræfter i gang for at holde sandheden skjult.

Ligesom i de to tidligere romaner på dansk – Afveje og Afsporet – viser James Siegel, at han kan skrue en historie sammen og bygge en spænding op, så det næsten er umuligt at lægge bogen fra sig.  Jeg føler med Tom Valle, som så gerne vil rehabilitere sig, men som ikke har nogen, han kan gå til.

Oversat af Brian Christensen. Cicero, 2007. 288 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Brian Christensen
Faustnummer
26736307
ISBN
9788777148217
Antal sider
287

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser