Bog

6

Af (
2010
)

Anmeldelse

6 af Ronnie Andersen

23 jul.10

En udviklingsroman for unge og voksne i 6x6 kapitler – skrevet med såvel alvor som et glimt i øjet - om Charli på 19, som stikker af hver gang, livet bliver for svært.

I debutromanen 'Date med en engel' skrev forfatteren Ronnie Andersen om en ung mand, hvis liv var en film. Hvis livet var en tegneserie, ville Charli være Vakse Viggo, hans yndlingsudtryk er ”sjyt”. Som regel synes Charli, det er nemmere at tegne livet end at være til stede i det. Han bakser med flyttekasser og  sorgen over sin mors pludselige død, og på jobbet går det helt galt. Så det er på med hørebøfferne og fuldt drøn på musikken: ”Søvn og musik havde jeg levet på. Intet kan trække en igennem smerte som musik og søvn. Ingen ved, hvorfor vi sover. Det er smerten over at være i live, der gør det.”

Som titlen antyder, fylder sex en del både i bogen og i Charlis liv. Selv om han ikke har svært ved at score, kokser det også for ham i forhold til pigerne. Efter lidt on-and-off er kæresten Silvia ved at flytte ind – men hans pik fortæller ham, at der er noget galt, og Silvia foreslår viagra. Til gengæld er han enormt betaget af den labre Linnea, der desværre kun er 14 …

Charli har et nærmest manisk forhold til tal, der styrer hans valg og tjener som varsler. Tallene og tegneseriemetaforen styrer også bogens opbygning, men den virker ikke skematisk af den grund. Sproget er kreativt på en nørdet måde (eller omvendt), fuldkommen ligesom Charli og har dybde i letheden (eller omvendt). Prøv for eksempel at forestille dig hvad det kan betyde, hvis en person bliver kaldt for en ”flødebolleklapper”.

Midt i en fantasytid er det dejligt at opleve en dansk ungdomsbog, der skildrer sin hovedperson i solidarisk øjenhøjde. Det er en seks’er!

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
28283091
Graphic
Erik Petri
ISBN
9788763814003
Antal sider
221

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer