Bog

100 hemmelige oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge

Af (
2019
)

Anmeldelse

100 hemmelige oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge af Kari Baklund

29 aug.19

Endeligt er den her! For alle os, der er opvokset med Mols Bjerge i baghaven og troede vi kendte alle steder derude, må jeg sige, at det gjorde vi ikke. Og ’The big Five’ er ikke engang en del af de 100 oplevelser.

At en ikke-molbo kan beslutte sig for at samle en oversigt med eventyrlige og hemmelige steder på Mols, også til de lokale, synes jeg er virkelig modigt. Især med tanke på molboernes medfødte skepsis overfor "de nye", og det er man, indtil man kan bevise, at ens rødder, tilbage til oldeforældre, har boet på Mols. Men det har forfatter Kari Baklund i den grad alligevel gjort. Og det har hun gjort, "så ganske udmærket", som man vil sige på Mols. Ydmygt må jeg tilstå, at jeg opdagede, at der faktisk findes steder i Mols Bjerge, jeg slet ikke kendte, hvilket jeg lidt arrogant troede ikke kunne lade sig gøre.

Tænk sig at det grønne område, der omkranser den globale tekstilvirksomhed Kvadrat, er en del af Nationalpark Mols Bjerges BiodiverCity-projekt, og at man bla. kan se værker af kunstneren Ólafur Elíasson derude.I den smukke bjergby Agri findes den fineste butik i en renoveret togvogn, hvor man træder ind i et eventyrligt univers af vintagelækkerier, som ingen kvinde kan modstå. At der i den overjordisk smukke Hestehaveskov ved Rønde ligger den mest yndige lille hytte, Thyrahytten, som engang blev givet i bryllupsgave? Jeg opdagede desuden, at der eksisterer et begreb i Molslandet, kaldet Naturforsamlingshuse, som både kan bookes til grupper, men også til natursamtaler. Og at der faktisk serveres den lækreste og mest velsmagende kaffe i Femmøller hos Mols Kafferisteri, som flere gange om ugen rister kaffe, og hvor man er velkommen til at komme ind og kigge med. Og der er stadigt 95 oplevelser igen.

Sproget i håndbogen er direkte, fyldt med smittende og personlig entusiasme. Jeg er ret vild med de små illustrationer i siden af teksten, der indikerer, om man kan spise pågældende sted, hvor man finder naturoplevelser, og om det lade sig gøre at finde små hyggelige kunstnerværksteder osv.? Alle illustrationer er vist og forklaret forrest i bogen. De skaber et hurtigt overblik for alle, der f.eks. leder efter oplevelser i børnehøjde.

Dette er en af den slags bøger, jeg ikke vidste, jeg savnede, men nu venter jeg bare på de næste 100 hemmelige steder skal blive offentliggjort. Måske begynder jeg selv at lede?

Bogdetaljer

Forlag
Skrift & Tale
Faustnummer
46784421
ISBN
9788797133804
Antal sider
135

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer