19 dec.11

Blog

Om at skrive uden hensyn

Kommentarer

1 kommentar
AfMichael Linde Larsen
ons, 21/12/2011 - 09:17

Groft sagt synes jeg gode bøger er kendetegnet ved at de er skrevet godt. Om de er tæt på hovedstolen, tager afsæt i noget virkeligt eller er fri fantasi betyder i bund og grund ikke så meget, så længe forfatteren har noget på hjerte og formidler det på en god måde.

Men når det er skrevet, så må jeg indrømme, at jeg elsker at læse bøger, hvor forfatteren sætter sig selv på spil. Hvor jeg kan fornemme en nerve gennem skriverierne fordi ordene betyder noget, og ikke kun er konstruerede. Eksempler på det kunne være Charles Bukowski, Henrik Stangerup, Knut Hamsun og Jens Bjørneboe. De formåede alle at tage afsæt i det personlige, men på en måde så det kunne læses af alle. De formåede at gøre deres eget liv til noget almengyldigt for andre mennesker. Hvilket jo bestemt ikke altid er tilfældet, når forfattere skriver fra hovedstolen. Som man siger, så har vi alle en historie at fortælle og det er vores egen. Hvilket der er rigtig mange som gør i de her år, da det er nemt at få udgivet bøger. Men det er bestemt ikke alle som er lige vellykkede. Og så er vi tilbage ved evnen til at skrive gode historier med et godt sprog.

Jeg har også altid godt kunne li' ærlige historier. Historier hvor der ikke bliver lagt noget til side, men hvor en spade bliver kaldt for en spade. Historier hvor ærligheden er det vigtigste. Hvor livet bliver vist og ikke kun bliver beskrevet.

Men forstår godt tankerne om at skrive sig tæt på nulevende personer, som man ved vil blive påvirket af ens skriverier. Det har vi jo også set ved f.eks. Knud Romers bog og sikkert andre som jeg ikke lige kan komme i tanker om.

Under alle omstændigheder vil jeg glæde mig til dine næste bøger, Morten, for hver enten de kommer tæt på hovedstolen eller ej, så har du jo bevist at du kan skrive med nerve og indlevelse.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer