01 nov.13

Blog

Mand læser da bøger

Kommentarer

3 kommentarer
AfMichael Linde Larsen
tor, 07/11/2013 - 16:23

Du har en pointe der, Ulla. Jeg kan slet ikke være uenig med dig i, at rigtig mange mænd læser meget andet end skønlitteratur, hvilket er alletiders. Mit ærinde var at pege på den tilsyneladende manglende mandlige interesse for at læse skønlitteratur. Det kunne sikkert have stået mere tydeligt.

Et eksempel på stor mandlig læselyst er på Odense Centralbibliotek, hvor vi har en læseklub mest bestående af mænd. De læser artikler fra tidsskriftet "the Economist" hvorefter de mødes ca. hver 14 dag og diskuterer artiklerne på engelsk. Så ja, det gælder måske bare om at finde de rigtige bøger, og måske noget andet end skønlitteratur, for at vække den madlige læseglæde.

AfUlla Kardel
ons, 06/11/2013 - 14:57

Hej

Ja jeg kan ikke forstå Michael, at du måske også tilsyneladende mener, at mænd ikke læser,  fordi de ikke læser romaner??
Det kunne være skønt, hvis flere mænd ville læse skønlitteratur og få en masse gode oplevelser, men det betyder jo ikke
at "de" ikke læser !
Jeg kender rigtig mange mænd unge som gamle, som læser  meget  -faglitteratur , artikler, læser  på nettet,  læser i
forbindelse med uddannelse m.v.
Det minder mig lidt om den offiecielle læsekampagne, der så småt er ved at gå i gang, hvor der skal  fokuseres på alle dem, der ikke læser  ( begge køn ) . Her sættes der  også lighedstegn mellem at læse og skønlitteratur....
 

AfMorten Juhl-Johansen Zölde-Fejér
fre, 01/11/2013 - 12:57

Ja, det kan man undre sig over. Skulle jeg komme med et bud fra mit eget udsyn, så vil det være, at jeg er væsentligt mere faglitterær eksempelvis på det rent teknologiske og samfundsfaglige område, og dér er internettet af naturlige årsager mere fremtrædende, end det gør sig gældende på det skønlitterære felt.
Nu har jeg så til gengæld lige indkøbt de sidste romaner, jeg ikke havde læst af Peter Høeg... men de er så følelsesfulde, at de nok henvender sig lige meget til begge køn.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer