17 feb.10

Blog

I mandens indre

Kommentarer

3 kommentarer
AfBirgitte Maria Smidt
tor, 31/01/2013 - 13:52

En kommentar til ovenstående anmeldelse af Chat Kultgens mandeværk: Hvor ville det være befriende, hvis anmelder Michael Linde Larsen i det mindste havde givet sig tid til at kigge på den geniale sprogbrug hos Kultgen, der løfter romanen ud af det ofte sete fortovstrækkeri, den også kan læses på, men ikke burde, og måske bemærkede den leg, Kultgen reelt inviterer os til at reflektere over, mellem mand og kvinde(r), der ikke kun er kropslig, men som virkeligheden nu jo er, primært talt og tænkt. Og så ville det være godt med en anmeldelse uden pinlige sproglige fejl. 

AfMichael Linde Larsen
tor, 31/01/2013 - 15:33

Som svar til af Birgitte Maria Smidt

Kære Birgitte Smidt - Jeg tror, du tillægger ovenstående indlæg mere end det kan holde til. Indlægget er ikke skrevet som en anmeldelse, men tiltænkt som en sjov og skæv reklameting for Paradise Bogtel som jeg lavede for 3 år siden.
Artiklen er altså ikke at betragte som en anmeldelse.

Jeg har altid synes, det var sjovt at forholde sig til litteraturen på andre måder end altid, at have tungen lige i munden og formulere sig formfuldendt og perfekt omkring det læste. Hvis folk skriver engageret på litteratursiden om en læseoplevelse, kunne jeg f.eks. aldrig finde på, at korrekse dem for misforståelser. I stedet for ville jeg elske at fortælle om min egen oplevelse i en positiv tone.

AfBirgitte Maria Smidt
tor, 31/01/2013 - 18:16

Som svar til af Michael Linde Larsen

Kære Michael, 

Jeg læste din tekst som en anmeldelse og ikke som en del af en større reklame for egen blog, men ikke desto mindre mener jeg, at også romaner, der har sexen i højsædet som næsten eneste episke forløb, kan og bør tages alvorligt rent litterært og derfor anskues og berettes om ud fra deres litterære kvaliteter, ligesom al anden litteratur. Det er en skam, når sexen bliver det eneste, der tænkes at sælge, for af og til har selv det mest hårdkogte en blød fortælling i sig; Henry Miller var en Knut Hamsun i mere testosterone klæder, begge talte de om et menneske i storbysspleen, et menneske, der ikke kan det at kunne længere. Den side af sagen fortjener Kultgen også at forbindes med. Man læser jo heller ikke Erlend Loe som et eksempel på en nordmand, der godt kan lide grønt. 

 

Log ind for at skrive kommentarer