Blog
Ny skønlitteratur - februar 2016
Få et overblik over nogle af de bedste nye bogudgivelser i februar.
Månedens indlæg har været meget svært at udarbejde, da det myldrer med interessante nyudgivelser. Da jeg sad med bruttolisten, var jeg ved at fortvivle; hvordan skulle jeg undgå at få et alt for langt indlæg?
Der er debutanter, danske som udenlandske, der er nyt fra hinsides (Rifbjerg), der er digte og krimier, slægtshistorier, eksperimental litteratur og gode gedigne romaner.
Det jeg glæder mig mest til er Erlend Loes tredje epos om Doppler, den tyske Blodbrødre fra Mellemkrigstiden og selvfølgelig Anthony Doerr, sidste års vinder af min egen lille litterære pris. OG selvfølgelig tredje del af serien om Cormoran Strike og Robin Ellacott, som jeg er ved at læse.
Rigtig god fornøjelse
Udvalget er udtryk for hvad jeg selv synes, ser interessant ud. Oplysninger om indhold og udgivelsesdato er hentet på forlagenes hjemmesider.
Tekst i kursiv markerer forlagets omtale
DANSKE UDGIVELSER
Spejl, skulder, blink af Dorthe Nors
Titlen minder mig om filmen om demens, ”Nøgle, hus, spejl” med Ghita Nørby, men jeg husker også remserne fra da jeg selv tog kørekort.
Sonja skulle have valgt min kørelærer, han skiftede ikke gear for mig, mens han snakkede om sit privatliv – sådan som Sonjas kørelærer gør. Derfor betaler hun på sjette måned for køretimer og kan stadig ikke skifte gear.
Sonja har flere problemer, men en dag tager hun sig sammen og skifter kørelærer. Kan man for fanden ikke bare lære at køre bil?
Udkommer 2. februar på Gyldendal. 192 sider
Stemmerne af Klaus Rifbjerg
Stemmerne i denne digtsamling hidrører alle fra Rifbjergs forfatterskab – det er fiktive personer, der taler. Den litterære nørd kan gå på opdagelse!
Udkommer 8. februar på Gyldendal. 64 sider
VI RUS SALVE af Stense Andrea Lind-Valdan og Ursula Andkjær Olsen
Visuelt digt. Stense Andrea Lind-Valdan sendte aftryk af sig selv til Ursula Andkjær Olsen. Ursula Andkjær Olsen svarede ved at kopiere sig selv i sin kopimaskine. Sådan begyndte en længere digital og fysisk korrespondance, der gradvist tilførtes flere og flere lag bestående af tegning, håndskrift og digital redigering i en kærlig og brutal forhandling af grænsefladen mellem ord og billede. Hver side får sin helt egen dunkle, surrealistiske eller overraskende stemning. De eneste konstanter er dybden og flerheden. Det er eksperimenterende formgivning samt en stærk og sårbar samtale mellem kroppen, skriften, tungen og materialet.
Udkommer 11. februar på Gyldendal. 100 sider
Fordi ilden er vores – roman i opbrud af Daniel Boysen
Debutroman af initiativtageren til bl.a. Litterær Lounge i Århus.
En smuk og rystende kærlighedserklæring til en lillesøster. Om opvækst på trods – i provinsen, ude på landet hvor der skulle være så yndigt. En roman om at overleve sin familie og en Tyrannosaurus Rex.
Udkommer 18. februar på Jensen & Dalgaard. 170 sider
Brev til en maler af Peter Laugesen
Peter Laugesen har skrevet en digtsamling, der med den største selvfølgelighed behandler både kunsten og det stille liv i Brabrand. En digtsamling om formen, om alderen og om regnen, om at have den i håret og om at have den i lommen.
Udkommer 25. februar på Gyldendal. 100 sider
Døden er en del af mit navn af Morten Søndergaard
“What’s in a name?” spurgte Shakespeare. Hvad rummer et navn? Hvorfor hedder tingene det, de hedder? Det er en barnlig spørgen og undren, men det er et spørgsmål stillet af en voksen, som nu står midt i livet, hvor brud lader nye døre stå åbne.
Bogen handler også om døden og rejsen. Det er en livsvigtig og afklaret bog om at skrive sig igennem sit navn, komme ud på den anden side og se et nyt liv i øjnene.
Udkommer 29. februar på Gyldendal. 96 sider
Andet af interesse
Alt er mit af Tomas Lagerman Lundme. Udkommer 4. februar på Gyldendal
Fortællersken af Vibeke Marx. Udkommer 5. februar på Modtryk
Manden fra lavlandet af Morten Hesseldahl. Udkommer 5. februar på Modtryk
Ulvekvinten af Trisse Gejl. Udkommer 10. februar på People’s Press.
Kaninmassakren af Jesper Wamsler. Udkommer 11. februar på People’s Press
Om et klaver af Signe Brønserud. Udkommer 12. februar på Gyldendal
Jeg, Unica af Kirsten Reffstrup. Udkommer 16. februar på Gyldendal
Arven fra Basra af Mogens Blom. Udkommer 25. februar på Lindhardt & Ringhof
Stjålne liv af Helle Vincentz. Udkommer 26. februar på People’s Press
Krokodillevogteren af Katrine Engberg. Udkommer 26. februar på Lindhardt & Ringhof
Ildens døgn af Anne Marie Têtevide. Udkommer 29. februar på Gyldendal
OVERSAT LITTERATUR
Enden på verden som vi kender den af Erlend Loe
Tredje del af serien om Doppler, den kompetente nordmand, der droppede alt og slog sig ned i Nordmarka for at leve det frie liv i naturen. Nordmarka er et naturområde i Oslo.
Jeg var vild med første del, ’Doppler’, næste, ’Volvo Lastvagnar’ var lidt krampagtig efter min mening.
Nu vender Doppler hjem til Oslo for at være noget for familien, menhans gamle hus er blevet malet blåt! Også navnene på postkassen er forandret; hans eget navn er fjernet, og et nyt sat ind: EGIL HEGEL.
Doppler tror, han har nået bunden, men krænkelserne er kun lige begyndt …
Jeg tror sgu at jeg også snupper 3’eren
Udkommer 2. februar på Gyldendal. 280 sider
Blodbrødre af Ernst Haffner
Berlin 1932. Genopdaget roman om banden Blodbrødre, en gruppe drenge blandt tabere, plattenslagere, ludere og alfonser. Læseren er en flue på væggen i mellemkrigstidens trøstesløse og løsslupne Berlin. Jeg er pt meget optaget af Tyskland/Berlin under Weimar-republikken, så denne er på læselisten
Udkommer 2. februar på People’s Press. 228 sider
Ondskabens høst af Robert Galbraith
Tredje bind i serien om Afghanistan-veteran og privatdetektiv Cormoran Strike og hans assistent Robin Ellacott. En djævelsk velkonstrueret kriminalroman med stadig nye forviklinger og samtidig en medrivende historie om en mand og en kvinde, der står ved en skillevej i deres personlige og professionelle liv. Hvis nogen ikke ved det, gemmer Harry Potters mor, J.K. Rowling, sig bag pseudonymet Robert Galbraith.
Jeg har investeret i den engelske udgave og er begyndt at læse – det tegner som forventet virkelig godt!
Udkommer 10. februar på Gyldendal. 520 sider
Byen brænder af Garth Risk Hallberg.
Ifølge forlaget en af de mest hypede debutromaner i nyere tid … en stort anlagt roman om kærlighed, penge, familie, kunst og musik.
Omdrejningspunktet er New York i 70’erne, hvor en række skæbner flettes sammen nytårsnat 1976, hvor en ung kvinde findes skudt i Central Park.
Udkommer 10. februar på Lindhardt & Ringhof. 928 sider!
Søvngængerens guide til at danse af Mira Jacob
En sprudlende familieroman, der strækker sig fra 1970’ernes Indien til 90’ernes New Mexico.
En anmelder af originaludgaven skriver “Jacob har en forunderlig evne til at gengive familielivets myldrende rod med al dets glæde, sorg, frustrationer og vrede … en roman der med sine charmerende og troværdige personer fortæller noget nyt om den indiske immigranttilværelse i USA.”
Udkommer 16. februar på People’s Press. 500 sider
Mercedesmanden af Stephen King
En stor Mercedes kører ind i en gruppe arbejdsløse og forsvinder – en uopklaret sag. Stephen King har skrevet sin første kriminalroman, der følges op i efteråret på dansk med romanen ’De der søger’. Forlaget skriver Stephen Kings første regulære kriminalroman – et mesterværk, en indsigtsfuld, overraskende og stramt komponeret thriller med alle de elementer, som vi elsker og forventer af en klassisk hårdkogt detektivroman – og mere til.
‘Mercedesmanden’ vandt The Edgar Award 2015
Udkommer 17. februar på Hr. Ferdinand. 400 sider
Muret inde af Clemens Meyer
Et monumentalt værk om prostituerede, rockerbander og forretnings- mænd, der kæmper om penge, magt og drømme i det gamle DDR efter Murens fald.
I sin nye, store roman skriver Clemens Meyer nådesløst og ømt om mennesker i byens mørke, nattens folk, the red light district, om deres opstigning og fald, om de beskidte gader og pengestrømmene. En vild, flimrende, flerstemmig sang om 1989 og op til i dag, der med stor sproglig kraft og følsomhed fortæller historien om en by, der samtidig bliver til historien om vores tid.
Udkommer 18. februar på People’s Press. 550 sider
Noget om Grace af Anthony Doerr.
”Meld dig syg, sluk mobilen og oplev, hvor god litteratur, der skrives i dag” skrev The Guardian om forfatterens første værk efter gennembruddet, ’Alt det lys, vi ikke ser’. God idé, det tror jeg, jeg vil gøre, for ’Alt det lys …’ var uden tvivl min bedste læseoplevelse i 2015.
David Winkler drømmer begivenheder, før de sker. Detaljerede og uafrystelige drømme: En mand, der bliver kørt ihjel af en bus; hvordan han møder sit livs kærlighed. Ting, der siden udspiller sig i virkeligheden. Da David drømmer, at han er ude af stand til at redde sin spæde datter fra druknedøden, knuses hans tilværelse. Han flygter, fjerner det eneste element i det ulykkelige scenarie, han er herre over – sig selv.
På en caribisk ø holder han op med at flygte. Alene, ulykkelig og usikker på, om hans datter har overlevet, og om hans elskede kan tilgive ham, drømmer han endnu en skæbnedrøm. Nu kan han vælge, om den skal blive hans vej tilbage til de mennesker, han har ladt bag sig.
’Noget om Grace’ handler om de små mirakler, der på et sekund afgør vores skæbner, om sorg og savn, men også om kærlighed og omsorg.
Udkommer 18. februar på Politikens Forlag. 360 sider
Afkodet af Mai Jia.
En kinesisk spændingsroman, der beskrives som “et mix af Kafka og Agatha Christie … En helt igennem fascinerende læseoplevelse.” – The independent
Mai Jias er en af Kinas mest populære forfattere, og i ’Afkodet’ fortæller han om Kina gennem det meste af 20. århundrede, før og efter Kulturrevolutionen. Den fascinerende saga begynder med Rongfamiliens fald og Rong Jinzhens makabre fødsel, og følger ham gennem kodebrydningens dunkle labyrinter, hvor vægten af det hemmelige arbejde og det absolutte krav om loyalitet til hans land truer med at knuse ham.
Udkommer 20. februar på Forlaget Møller. 376 sider
Håndbog for rengøringskoner af Lucia Berlin
Titlen minder mig lidt om 1970’er romanen, ’Rapport fra en gulvspand’, og man kan vel kun konkludere at arbejderlitteraturen er kommet for at blive. Forlaget skriver at med rå humor og en helt særegen hverdagspoesi skildrer Lucia Berlin hårdtarbejdende kvinder: rengøringskoner, sygeplejersker, omstillingsdamer og alkoholiserede alenemødre. Det er knivskarpe noveller om fattigdom, misbrug, menneskelighed, kærlighed, uvidenhed – og overlevelse.
Udkommer 29. februar på Gyldendal. 352 sider
Andet af interesse:
Den gyldne søn af Shilpi Somaya Gowda. Udkommer 4. februar på Cicero. 464 sider
Stockholm delete af Jens Lapidus. Udkommer 5. februar på Modtryk
Mig uden dig af Kelly Rimmer. Udkommer 5. februar 2016 på Lindhardt & Ringhof
Undis Brekke af Gundhild Øyehaug. Udkommer 9. februar på Gyldendal
Aldrig uden dig af Harriet Lane. Udkommer 10. februar på Gads Forlag
Slangehoved af Ulrich Ritzel. Udkommer 19. februar på Turbine-forlaget. 424 sider
Den tavse dreng af Andrew Taylor (Edward Savill, 2). Udkommer 20. februar på Klim
Guds hånd af Philip Kerr. Udkommer 23. februar på Modtryk
Alle udlændinge har lukkede gardiner af Maria Navarro Skaranger. Udkommer 23. februar på Gyldendal
Tykkere end vand af Carin Gerhardsen. Udkommer 26. februar på People’s Press
Et rum større end ensomheden af Yiyun Li. Udkommer 25. februar på Gyldendal
GENUDGIVELSER
Glasklokken af Sylvia Plath. Genudgives 29. februar på Gyldendal
Indlægget blev først publiceret på min blog Bøgernes Labyrint 28. januar 2016 - med bogforsider
Få et overblik over nogle af de bedste nye bogudgivelser i februar.
Månedens indlæg har været meget svært at udarbejde, da det myldrer med interessante nyudgivelser. Da jeg sad med bruttolisten, var jeg ved at fortvivle; hvordan skulle jeg undgå at få et alt for langt indlæg?
Der er debutanter, danske som udenlandske, der er nyt fra hinsides (Rifbjerg), der er digte og krimier, slægtshistorier, eksperimental litteratur og gode gedigne romaner.
Det jeg glæder mig mest til er Erlend Loes tredje epos om Doppler, den tyske Blodbrødre fra Mellemkrigstiden og selvfølgelig Anthony Doerr, sidste års vinder af min egen lille litterære pris. OG selvfølgelig tredje del af serien om Cormoran Strike og Robin Ellacott, som jeg er ved at læse.
Rigtig god fornøjelse
Udvalget er udtryk for hvad jeg selv synes, ser interessant ud. Oplysninger om indhold og udgivelsesdato er hentet på forlagenes hjemmesider.
Tekst i kursiv markerer forlagets omtale
DANSKE UDGIVELSER
Spejl, skulder, blink af Dorthe Nors
Titlen minder mig om filmen om demens, ”Nøgle, hus, spejl” med Ghita Nørby, men jeg husker også remserne fra da jeg selv tog kørekort.
Sonja skulle have valgt min kørelærer, han skiftede ikke gear for mig, mens han snakkede om sit privatliv – sådan som Sonjas kørelærer gør. Derfor betaler hun på sjette måned for køretimer og kan stadig ikke skifte gear.
Sonja har flere problemer, men en dag tager hun sig sammen og skifter kørelærer. Kan man for fanden ikke bare lære at køre bil?
Udkommer 2. februar på Gyldendal. 192 sider
Stemmerne af Klaus Rifbjerg
Stemmerne i denne digtsamling hidrører alle fra Rifbjergs forfatterskab – det er fiktive personer, der taler. Den litterære nørd kan gå på opdagelse!
Udkommer 8. februar på Gyldendal. 64 sider
VI RUS SALVE af Stense Andrea Lind-Valdan og Ursula Andkjær Olsen
Visuelt digt. Stense Andrea Lind-Valdan sendte aftryk af sig selv til Ursula Andkjær Olsen. Ursula Andkjær Olsen svarede ved at kopiere sig selv i sin kopimaskine. Sådan begyndte en længere digital og fysisk korrespondance, der gradvist tilførtes flere og flere lag bestående af tegning, håndskrift og digital redigering i en kærlig og brutal forhandling af grænsefladen mellem ord og billede. Hver side får sin helt egen dunkle, surrealistiske eller overraskende stemning. De eneste konstanter er dybden og flerheden. Det er eksperimenterende formgivning samt en stærk og sårbar samtale mellem kroppen, skriften, tungen og materialet.
Udkommer 11. februar på Gyldendal. 100 sider
Fordi ilden er vores – roman i opbrud af Daniel Boysen
Debutroman af initiativtageren til bl.a. Litterær Lounge i Århus.
En smuk og rystende kærlighedserklæring til en lillesøster. Om opvækst på trods – i provinsen, ude på landet hvor der skulle være så yndigt. En roman om at overleve sin familie og en Tyrannosaurus Rex.
Udkommer 18. februar på Jensen & Dalgaard. 170 sider
Brev til en maler af Peter Laugesen
Peter Laugesen har skrevet en digtsamling, der med den største selvfølgelighed behandler både kunsten og det stille liv i Brabrand. En digtsamling om formen, om alderen og om regnen, om at have den i håret og om at have den i lommen.
Udkommer 25. februar på Gyldendal. 100 sider
Døden er en del af mit navn af Morten Søndergaard
“What’s in a name?” spurgte Shakespeare. Hvad rummer et navn? Hvorfor hedder tingene det, de hedder? Det er en barnlig spørgen og undren, men det er et spørgsmål stillet af en voksen, som nu står midt i livet, hvor brud lader nye døre stå åbne.
Bogen handler også om døden og rejsen. Det er en livsvigtig og afklaret bog om at skrive sig igennem sit navn, komme ud på den anden side og se et nyt liv i øjnene.
Udkommer 29. februar på Gyldendal. 96 sider
Andet af interesse
Alt er mit af Tomas Lagerman Lundme. Udkommer 4. februar på Gyldendal
Fortællersken af Vibeke Marx. Udkommer 5. februar på Modtryk
Manden fra lavlandet af Morten Hesseldahl. Udkommer 5. februar på Modtryk
Ulvekvinten af Trisse Gejl. Udkommer 10. februar på People’s Press.
Kaninmassakren af Jesper Wamsler. Udkommer 11. februar på People’s Press
Om et klaver af Signe Brønserud. Udkommer 12. februar på Gyldendal
Jeg, Unica af Kirsten Reffstrup. Udkommer 16. februar på Gyldendal
Arven fra Basra af Mogens Blom. Udkommer 25. februar på Lindhardt & Ringhof
Stjålne liv af Helle Vincentz. Udkommer 26. februar på People’s Press
Krokodillevogteren af Katrine Engberg. Udkommer 26. februar på Lindhardt & Ringhof
Ildens døgn af Anne Marie Têtevide. Udkommer 29. februar på Gyldendal
OVERSAT LITTERATUR
Enden på verden som vi kender den af Erlend Loe
Tredje del af serien om Doppler, den kompetente nordmand, der droppede alt og slog sig ned i Nordmarka for at leve det frie liv i naturen. Nordmarka er et naturområde i Oslo.
Jeg var vild med første del, ’Doppler’, næste, ’Volvo Lastvagnar’ var lidt krampagtig efter min mening.
Nu vender Doppler hjem til Oslo for at være noget for familien, menhans gamle hus er blevet malet blåt! Også navnene på postkassen er forandret; hans eget navn er fjernet, og et nyt sat ind: EGIL HEGEL.
Doppler tror, han har nået bunden, men krænkelserne er kun lige begyndt …
Jeg tror sgu at jeg også snupper 3’eren
Udkommer 2. februar på Gyldendal. 280 sider
Blodbrødre af Ernst Haffner
Berlin 1932. Genopdaget roman om banden Blodbrødre, en gruppe drenge blandt tabere, plattenslagere, ludere og alfonser. Læseren er en flue på væggen i mellemkrigstidens trøstesløse og løsslupne Berlin. Jeg er pt meget optaget af Tyskland/Berlin under Weimar-republikken, så denne er på læselisten
Udkommer 2. februar på People’s Press. 228 sider
Ondskabens høst af Robert Galbraith
Tredje bind i serien om Afghanistan-veteran og privatdetektiv Cormoran Strike og hans assistent Robin Ellacott. En djævelsk velkonstrueret kriminalroman med stadig nye forviklinger og samtidig en medrivende historie om en mand og en kvinde, der står ved en skillevej i deres personlige og professionelle liv. Hvis nogen ikke ved det, gemmer Harry Potters mor, J.K. Rowling, sig bag pseudonymet Robert Galbraith.
Jeg har investeret i den engelske udgave og er begyndt at læse – det tegner som forventet virkelig godt!
Udkommer 10. februar på Gyldendal. 520 sider
Byen brænder af Garth Risk Hallberg.
Ifølge forlaget en af de mest hypede debutromaner i nyere tid … en stort anlagt roman om kærlighed, penge, familie, kunst og musik.
Omdrejningspunktet er New York i 70’erne, hvor en række skæbner flettes sammen nytårsnat 1976, hvor en ung kvinde findes skudt i Central Park.
Udkommer 10. februar på Lindhardt & Ringhof. 928 sider!
Søvngængerens guide til at danse af Mira Jacob
En sprudlende familieroman, der strækker sig fra 1970’ernes Indien til 90’ernes New Mexico.
En anmelder af originaludgaven skriver “Jacob har en forunderlig evne til at gengive familielivets myldrende rod med al dets glæde, sorg, frustrationer og vrede … en roman der med sine charmerende og troværdige personer fortæller noget nyt om den indiske immigranttilværelse i USA.”
Udkommer 16. februar på People’s Press. 500 sider
Mercedesmanden af Stephen King
En stor Mercedes kører ind i en gruppe arbejdsløse og forsvinder – en uopklaret sag. Stephen King har skrevet sin første kriminalroman, der følges op i efteråret på dansk med romanen ’De der søger’. Forlaget skriver Stephen Kings første regulære kriminalroman – et mesterværk, en indsigtsfuld, overraskende og stramt komponeret thriller med alle de elementer, som vi elsker og forventer af en klassisk hårdkogt detektivroman – og mere til.
‘Mercedesmanden’ vandt The Edgar Award 2015
Udkommer 17. februar på Hr. Ferdinand. 400 sider
Muret inde af Clemens Meyer
Et monumentalt værk om prostituerede, rockerbander og forretnings- mænd, der kæmper om penge, magt og drømme i det gamle DDR efter Murens fald.
I sin nye, store roman skriver Clemens Meyer nådesløst og ømt om mennesker i byens mørke, nattens folk, the red light district, om deres opstigning og fald, om de beskidte gader og pengestrømmene. En vild, flimrende, flerstemmig sang om 1989 og op til i dag, der med stor sproglig kraft og følsomhed fortæller historien om en by, der samtidig bliver til historien om vores tid.
Udkommer 18. februar på People’s Press. 550 sider
Noget om Grace af Anthony Doerr.
”Meld dig syg, sluk mobilen og oplev, hvor god litteratur, der skrives i dag” skrev The Guardian om forfatterens første værk efter gennembruddet, ’Alt det lys, vi ikke ser’. God idé, det tror jeg, jeg vil gøre, for ’Alt det lys …’ var uden tvivl min bedste læseoplevelse i 2015.
David Winkler drømmer begivenheder, før de sker. Detaljerede og uafrystelige drømme: En mand, der bliver kørt ihjel af en bus; hvordan han møder sit livs kærlighed. Ting, der siden udspiller sig i virkeligheden. Da David drømmer, at han er ude af stand til at redde sin spæde datter fra druknedøden, knuses hans tilværelse. Han flygter, fjerner det eneste element i det ulykkelige scenarie, han er herre over – sig selv.
På en caribisk ø holder han op med at flygte. Alene, ulykkelig og usikker på, om hans datter har overlevet, og om hans elskede kan tilgive ham, drømmer han endnu en skæbnedrøm. Nu kan han vælge, om den skal blive hans vej tilbage til de mennesker, han har ladt bag sig.
’Noget om Grace’ handler om de små mirakler, der på et sekund afgør vores skæbner, om sorg og savn, men også om kærlighed og omsorg.
Udkommer 18. februar på Politikens Forlag. 360 sider
Afkodet af Mai Jia.
En kinesisk spændingsroman, der beskrives som “et mix af Kafka og Agatha Christie … En helt igennem fascinerende læseoplevelse.” – The independent
Mai Jias er en af Kinas mest populære forfattere, og i ’Afkodet’ fortæller han om Kina gennem det meste af 20. århundrede, før og efter Kulturrevolutionen. Den fascinerende saga begynder med Rongfamiliens fald og Rong Jinzhens makabre fødsel, og følger ham gennem kodebrydningens dunkle labyrinter, hvor vægten af det hemmelige arbejde og det absolutte krav om loyalitet til hans land truer med at knuse ham.
Udkommer 20. februar på Forlaget Møller. 376 sider
Håndbog for rengøringskoner af Lucia Berlin
Titlen minder mig lidt om 1970’er romanen, ’Rapport fra en gulvspand’, og man kan vel kun konkludere at arbejderlitteraturen er kommet for at blive. Forlaget skriver at med rå humor og en helt særegen hverdagspoesi skildrer Lucia Berlin hårdtarbejdende kvinder: rengøringskoner, sygeplejersker, omstillingsdamer og alkoholiserede alenemødre. Det er knivskarpe noveller om fattigdom, misbrug, menneskelighed, kærlighed, uvidenhed – og overlevelse.
Udkommer 29. februar på Gyldendal. 352 sider
Andet af interesse:
Den gyldne søn af Shilpi Somaya Gowda. Udkommer 4. februar på Cicero. 464 sider
Stockholm delete af Jens Lapidus. Udkommer 5. februar på Modtryk
Mig uden dig af Kelly Rimmer. Udkommer 5. februar 2016 på Lindhardt & Ringhof
Undis Brekke af Gundhild Øyehaug. Udkommer 9. februar på Gyldendal
Aldrig uden dig af Harriet Lane. Udkommer 10. februar på Gads Forlag
Slangehoved af Ulrich Ritzel. Udkommer 19. februar på Turbine-forlaget. 424 sider
Den tavse dreng af Andrew Taylor (Edward Savill, 2). Udkommer 20. februar på Klim
Guds hånd af Philip Kerr. Udkommer 23. februar på Modtryk
Alle udlændinge har lukkede gardiner af Maria Navarro Skaranger. Udkommer 23. februar på Gyldendal
Tykkere end vand af Carin Gerhardsen. Udkommer 26. februar på People’s Press
Et rum større end ensomheden af Yiyun Li. Udkommer 25. februar på Gyldendal
GENUDGIVELSER
Glasklokken af Sylvia Plath. Genudgives 29. februar på Gyldendal
Indlægget blev først publiceret på min blog Bøgernes Labyrint 28. januar 2016 - med bogforsider
Kommentarer