10 jan.14

Blog

Biblioteket: vores kulturelle hukommelse

Kommentarer

2 kommentarer
fre, 10/01/2014 - 19:48

Tak for blog om biblioteker og værdien af dem, som jeg er enig i.

Jeg kommer fra den anden ende af skalaen med en mor, der i sjov pralede af, at hun havde læst to bøger i sit liv: Bibelen og Junglebogen.  Det var ikke så langt fra sandheden, selv om hun overdrev lidt.

Først som enogtyveårig besøgte  jeg biblioteket for første gang og opdagede glæden ved at læse bøger. Min mor tog mig med i teatret og til kunstudstillinger, men bøger var ikke noget, hun gav mig viden om. Der stod nogle balletbøger, kogebøger og diverse kunstbøger i reolen, hvor der var masser af billeder, som jeg kunne lide at se i, men læsestof var der ikke noget af. 

Det er vigtigt at bevare bibliotekerne som tilbud til alle, både fra de læsevante familier, men lige så meget for de familier, der aldrig åbner en bog, så børn og unge kan finde et fristed, hvor der er andre muligheder, end dem de lige er vokset op med. 

Forhåbentlig er politikerne klar over det ansvar, de står med, så de fortsat giver penge til bibliotekerne og udvikling af nye måder at formidle viden på. Det er vigtigt, at de forbliver som et gratis tilbud, så børn der kommer fra familier, hvor man ikke læser så meget, får en mulighed for at udvide horisonten. 

lør, 11/01/2014 - 09:41

Som svar til af Anita Grün (ikke efterprøvet)

En tilføjelse til mit ovenstående indlæg. 

Hvem ved, om jeg var blevet forfatter, hvis ikke jeg havde haft muligheden for at låne bøger gratis på bibliotekerne. Ikke at det er hele forklaringen på mit valg, men det har haft en indflydelse. Især i mine yngre dage, hvor pengene var små. 

Bibliotekerne udvikler sig i takt med ændringer i samfundet. Det vigtigste er dog, at alle kan komme der, og det sikres bedst ved, at driften bliver betalt over skatten.

Log ind for at skrive kommentarer