26 mar.14

Blog

Man skal ikke undervurdere plagiatet

Kommentarer

1 kommentar
ons, 26/03/2014 - 15:51

Tak for en oplysende og spændende blog, Hans Christian Davidsen. 

Det er interessant at læse, at Kim Leine har brugt andre forfattere som læremestre og øvet sig ved at bruge deres formuleringer. Jeg er aldrig selv gået så konsekvent til værks, men måske skulle jeg prøve det. :o)

"Kalak" læste jeg på meget kort tid, fordi historien var så medrivende, og alt overflødigt var skåret væk. Det er den stil, jeg bedst kan lide. Af samme årsag stoppede jeg flere gange op, mens jeg læste "Profeterne i Evighedsfjorden" og fik ikke læst den færdig, fordi der hele tiden var sidehistorier og bipersoner, der fik mig på afveje. Jeg ved, at jeg en dag nok skal få den læst hele bogen, men jeg ved også, at det aldrig bliver min yndlingsstil. Så er Leines debutroman meget mere den skrivestil, jeg holder af. 

Jeg kan godt forstå, at Kim Leine kan lide, at de i Tyskland læser hans bøger for historiens skyld og ikke går så højt op i, hvem han er som person. Sådan tror jeg, de fleste forfattere har det, selv om jeg også kan se det fra læserens synsvinkel.

Ved at kende lidt til forfatterens baggrund, knytter man nogle billeder til personerne i en roman, som er med til at gøre handlingen mere levende.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer